Ergene'de, İnsanlık Suçu İşleniyor!
reklam
19 Ekim 2011
Ergene'de, İnsanlık Suçu İşleniyor!

Ergene'de, İnsanlık Suçu İşleniyor!

Yaklaşık 30 yıldan bu yana yaşanan “Ergene Çevre Felaketi” ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü; “Toplumun her kesimini, insanlık suçunun işlendiği Ergene Nehri konusunda duyarlılığa davet ediyorum” dedi.

CHP’nin çevre konusunda gerçekleştirdiği çalışmaların, ‘bütün ülke genelini baz alan çalışmalar’ olduğunu söyleyerek açıklamalarına başlayan Tekirdağ Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Emre Köprülü; “Ben buraya gelmeden önce -yani dün-, Kazdağları’ndaydım. CHP Çevre Komisyonu’nda görev alan arkadaşlarım ile birlikte, altın arama faaliyetleri konusunda çok ciddi sayıda ruhsat verilen Kazdağları’nda, incelemelerde bulunduk. Konuya ilişkin olarak partimizin tavrını, oradaki vatandaşlarımızla paylaştık. Aynı çalışmayı, Ergene’yle de ilgili olarak yapacağız” diye konuştu.  

Çalışmalarımızı, aralıksız olarak sürdüreceğiz

Yaklaşık bir ay önce, Ergene’yle ilgili olarak saha çalışmalarında bulunduklarını hatırlatan Emre Köprülü; “Basına da yansımış olduğu şekliyle, Çevre Komisyonu Üyesi olan CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ile beraber, yerel yönetimlerimize ve sivil toplum örgütlerine ziyaretler gerçekleştirerek, saha çalışmasında bulunduk. Bu saha çalışmasında edindiğimiz izlenimleri, Çevre Komisyonu’nun diğer Üyeleri’yle de paylaştık. Planımız; Kasım ayı içerisinde -partimizde bulunan tüm Çevre Komisyonu Üyeleri’yle birlikte-, gene Ergene’ye gelmek. Hem kamuoyunu bu noktaya yönlendirebilmek adına, hem de Ergene’yle ilgili yapılabilecekleri tüm Türkiye ile paylaşmak adına çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdüreceğiz” dedi.

Ergene, artık can almaya başladı

Konuya ilişkin açıklamalarına devam eden Köprülü; “Salı günleri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde, partilerin grup toplantıları yapılır. CHP grubunun bu hafta gerçekleştirdiği toplantının başlangıcında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu söze, Ergene’deki çevre kirliliği ile başladı. Ergene’deki kirliliğin artık insanların hayatlarını etkiler bir hâle geldiğini ifade eden Genel Başkanımız; ‘Yani can veren, toprağa hayat veren Ergene, maalesef ki artık can almaya başladı’ şeklinde bir açıklama yaptı” diye konuştu.

Olaya, siyaseten yaklaşmıyoruz

Ergene’de yaşanan çevre felaketiyle ilgili olarak hükümetin bazı söylemlerde bulunduğunu ve bu söylemlerin, samimi olmasını dilediklerini belirten Köprülü; “Çünkü bizler, olaya siyaseten yaklaşmıyoruz. İnsanların hayatlarını ve sağlığını etkileyen bir hadisede, siyaset olmaz. Ama maalesef ki Hükümet, kamuoyunu çarpıtmak adına siyasi bir yaklaşımın içine giriyor. Açık olarak diyor ki; ‘Ergene’yi, Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler kirletiyor.’ Şimdi bunu kabul etmek ve bunu söylemek, olaya ne kadar yabancı olunduğunu ortaya koyuyor. Bununla birlikte olaya ne kadar çözüm getirme niyetinde olunduğunu, açıkçası çözme niyetinde olunulmadığını da açığa koyuyor” dedi.

Köprülü’den, Basın’a açık davet

Ergene’de yaşanan kirliliğin, çevresel bir felaket olduğunu yineleyen Köprülü; “Burada herkesin duyarlılıkla, herkesin ne yapmak istediğini net olarak ortaya koyan bir tavırla konuya yaklaşması lazım… Siz değerli basın mensuplarının, kamuoyunun yönlendirilmesi ve kamuoyunun bakış açısının bu yöne sevk edebilmesi bakımından, bundan sonraki çalışmalarımızda da bizlerin yanında yer alması hususunda görevler düştüğünü belirtmek isterim. Bu insanlık suçuna -bunun özellikle altını çizmek istiyorum, bu insanlık suçuna- ve artık can alma noktasına gelen Ergene’ye karşı sizleri de duyarlılığa davet ediyorum. Zaten sizlerde de bu çalışma azmini görüyorum” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
2441 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu