Sakızköy'e Atılan Atıklar, Gazetecinin Canına Mâl Oluyordu
reklam
01 Mayıs 2014
Sakızköy'e Atılan Atıklar, Gazetecinin Canına Mâl Oluyordu

Sakızköy'e Atılan Atıklar, Gazetecinin Canına Mâl Oluyordu

Lüleburgaz’a bağlı Sakızköy’e atılan atıklar, gazeteci Murat Sevgi’nin canına mâl oluyordu. Çöplükte yanan atıkları fotoğraflamaya çalışan ve yanmamış atıkla görüntü farkı olmayan kül yığınına basan Sevgi, yanan atıkların içine düşerek yaralandı.

Kırklareli İl Genel Meclisi Üyeleri Yeşim Girgin ve Gürcan Kırım, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Gönüllüsü Hakan Dedeoğlu, Türk Kızılayı Lüleburgaz Şube Başkanı Ferah Şirin, Sakızköy Merkez Mahalle Muhtarı Mehmet Akif Özdemir, Sakızköy eski köy muhtarı Şakir Topal, gazeteci Murat Sevgi ve gazeteci Hüseyin Kenan Gören, 23 Nisan Çarşamba günü Sakızköy’de bulunan ve sürekli olarak yanan atıkları incelemek üzere bölgeye gitti. Yapılan incelemeler sırasında atıkların bulunduğu bölgeyi fotoğraflamaya çalışan gazeteci Murat Sevgi, taşıyıcılığını kaybeden kül yığınına basarak yanan atıkların arasına düştü. Kendi çabasıyla düştüğü çukurdan çıkmayı başaran Sevgi, bölgeye çağrılan 112 ekipleri ile Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sevgi’nin sağ bacağının dizine kadar yandığı, ellerinde de kısmi yanıklar olduğu tespit edildi. Sevgi; Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nde Yanık Tedavi Ünitesi olmamasından dolayı, saat 16.00 sularında Çorlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Çukurdan, kendi çabasıyla çıktı

Yaşanan olay sonrasında gazetemize açıklamalarda bulunan Sevgi; “Kalabalık bir heyetle birlikte, Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ne bağlı Sakızköy’e atılan atıkları incelemek üzere bölgeye gittik. Durum gerçekten vahimdi. Yanan atıkları fotoğraflamak için dikkatli bir şekilde yaklaştım ama yanmış atıkla yanmamış atık arasında herhangi bir görüntü farklılığı yoktu. Ama adımımı attığım yerdeki atık yığını taşıyıcılığını kaybeden kül yığını olunca, basınca aniden çukurun içine gömüldüm. 3-4 metre arkamda Görünüm Gazetesi’nden Hüseyin Kenan Gören arkadaşım vardı, ama müdahale edemedi. Sıcaklıktan dolayı kimse yanıma yaklaşamadı. Sağ dizimin üstüne basarak, ellerimin de yardımıyla dışarı çıkmaya çalıştım. Bu yüzden de sağ dizimde ve ellerimde lokal yanıklar oluştu. Olay yerine gelen 112 ekipleriyle Lüleburgaz Devlet Hastanesi Acil Bölümü’ne kaldırıldım. Ama Lüleburgaz’da Yanık Tedavi Ünitesi olmadığı için Çorlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildim. Tedavi sürecim burada devam edecek” dedi. El parmak uçlarına yapay deri nakli yapılan Sevgi’nin, 20 gün süreyle Çorlu Devlet Hastanesi’nde kalacağı ve bünyenin yapay deri naklini kabul etmemesi durumunda ise tedavinin 2’nci aşamasına geçileceği öğrenildi.

Atıklar, yanmaya devam ediyor

Öte yandan Sakızköy’e atılan atıkların; kâğıt fabrikalarındaki elek altı atığı ve içerisinde selüloz, asitli, naylon kâğıt barındıran atıklar, cam ve pet şişeler olduğu öğrenildi. Atıkların sürekli yandığını dile getiren köy halkı, atıkların bölgeye atılmasının devam etmesi ve yanmaya devam etmesinin önümüzdeki günlerde daha büyük bir faciayla karşı karşıya kalınmasına neden olabileceğini belirtti.

Son köşe yazısı, okunma rekorları kırıyor

Gazeteci Murat Sevgi’nin, yaşanan üzücü olayın gerçekleşmesinden birkaç gün önce kaleme aldığı “Çöpeçevre Kuşatıldık!” başlıklı köşe yazısı ise okunma rekorları kırıyor. Son yazısında; çevre konusuna ve çevreye duyarlı siyasetçileri kaleme alan Sevgi, çevrecilerin maruz kaldıkları bürokratik uslupları da gözler önüne seriyor. Yazıda bahsi geçen valinin nerede görev yaptığı ise hala gizemini koruyor.

Editör : Tuğberk Erdem
2595 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu