Korsan; “Cezaevi, Kula Deresi'ni Kirletiyor!”
reklam
15 Temmuz 2014
Korsan; “Cezaevi, Kula Deresi'ni Kirletiyor!”

Korsan; “Cezaevi, Kula Deresi'ni Kirletiyor!”

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısındaki sözlerine, Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan’dan jet yanıt geldi. Korsan; “Cezaevi, Kula Deresi’ni kirletiyor! Önce dönüp bir ona bakın!” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan hakkında söylediklerine yanıt gecikmedi. Demiral’ın söz konusu toplantıda “Çevre Derneği Başkanı, çay bahçesi işletmekten başka bir şey yapmıyor!” sözlerine tepki gösteren ve yazılı bir basın açıklaması yapan Korsan; “Ağzı olan konuşuyor” dedi ve ekledi: “AKP iktidarının oldubittiye getirerek başımıza bela ettiği cezaevi, Kula Deresi’ni kirletiyor! Önce dönüp bir ona bakın!”

“Gözünüz kaldıysa siz de isteyin”

Silivri Belediyesi tarafından Çevre Derneği’ne işletme amaçlı verilen çay bahçesinden bahsederek başlayan Korsan, yazılı basın açıklamasında; “Türkçemizde “Ağzı olan konuşuyor” diye bir söz vardır. İnsanların, gereksiz yere konuştuklarında kullanılan bir sözdür. Biz bu görüşe katılmıyoruz. Herkes konuşmalı. Bol bol konuşmalı. Fakat konuşurken ne konuştuğuna, ne söylediğine dikkat etmeli. Bazı şeyleri, sırf konuşmuş olmak için söylememeli. Ne söylediğini bilmeli. AKP Silivri İlçe Başkanı Sn. Dilek Demiral, düzenlediği basın toplantısında Silivri Çevre Derneği hakkında da konuşmuş. Söylenecek çok şey var, fakat biz sadece söylediklerinden bazılarına cevap vermek istedik. Önce çay bahçesinden başlayalım… Sn. Özcan Işıklar, bu çay bahçesini verdiğinden beri dillerden düşmedi. Ne kadar çok insanın gözü varmış meğer! Biz istemedik, Sn. Işıklar kendi isteğiyle verdi. Bu kadar gözünüz kaldıysa siz de isteyin, eminim bir tane de size verir” ifadelerine yer verdi.

“Mandalar, Kula Deresi’nin canına okudu”

Konuyu Silivri Cezaevi’ne getiren Korsan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Gelelim beyanat vermeye... Bazı konularda elimizden gelen, ne yazık ki sadece beyanat vermek… AKP iktidarının bir oldubittiye getirerek ilçemizin başına bela ettiği, artık onunla anılır ve bilinir olduğumuz Silivri Cezaevi’nin atıklarının, Kula Deresi’ni kirletmesi konusunda sadece beyanat verebilirdik. Cezaevine, yeni bir arıtma tesisi yapacak halimiz yoktu. Defalarca beyanat verdik. Sonunda cezaevine yeni bir arıtma tesisi yapıldı. Tam “Kula Deresi artık kurtuldu!” diye sevinirken, Sn. Topbaş’ın mandaları Kula Deresi’nin canına okudu. Köylülerden gelen şikâyet üzerine, yine beyanat verdik. Başka ne yapacaktık. Gidip mandaların altına bez bağlayamazdık ya! Üstelik bu defa beyanatımız pek işe de yaramışa benzemiyor. İlk günlerde; “10 güne kalmaz sorunu halledeceğiz” denmesine rağmen, 20 gün geçti, sorun hala hallolmadı. Daha dün köylüler; “Sorun daha çok büyüdü” diye şikâyet ediyorlardı.”

“20 yıllık bir faaliyet raporu göndeririz”

Korsan; “Biz küçücük bir sivil toplum kuruluşuyuz. Biz, beyanat verdik. Siz, iktidar partisinin kocaman ilçe teşkilatı başkanısınız. Siz bu konuda ne yaptınız? Yarın oradaki köylülerden nasıl oy istemeye gideceksiniz? “O köy olmasa da olur” mu diyeceksiniz? Ayrıca, Silivri Çevre Derneği’nin beyanat vermek dışında ne işler yaptığını bilmiyorsanız, çevrenizde şöyle bir soruşturun. Size anlatacaklardır. Eğer isterseniz, biz de size 20 yıllık bir faaliyet raporu göndeririz” diyerek açıklamasına son verdi.

Editör : Tuğberk Erdem
2534 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu