Vektörle Mücadele Kapsamında Ilaçlama Çalışmaları Başladı
reklam
10 Ağustos 2015
Vektörle Mücadele Kapsamında Ilaçlama Çalışmaları Başladı

Vektörle Mücadele Kapsamında Ilaçlama Çalışmaları Başladı

Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermekte olan Veterinerlik Birimi, vektörle (sivrisinek, karasinek, larva vs.) mücadele çalışmalarına başladı. İlaçlama çalışmaları, sonbahar dönemine kadar devam edecek.

Yaz aylarında çoğalan ve çevreye rahatsızlık veren sivrisinek, kara sinek popülasyonunu kontrol altına almak ve vatandaşlara rahatsızlık vermesini engellemek amacıyla çalışmalarını sürdüren Çorlu Belediyesi Veterinerlik Birimi ilaçlama ekibi, akşam 21.00-01.00 saatleri arasında Çorlu’nun çeşitli mahallerinde ilaçlama yapıyor.

28 Temmuz akşamı Yenice, Deregündüzlü, Sarılar mahallerinde, 29 Temmuz akşamı Muhittin, Alipaşa mahalleleri ile Cumhuriyet Parkı’nda ilaçlama yapan ekip; 30 Temmuz’da Reşadiye, Çobançeşme ve Rumeli mahallerinde, 31 Temmuz akşamı Şeyhsinan ve Cemaliye mahallerinde, 01 Ağustos akşamı ise Kazımiye ve Nusratiye mahallerinde ilaçlama çalışmalarına devam etti.

Çalışmalara ilişkin bir açıklama yapan Çorlu Belediyesi Veteriner Hekimi Ahmet Çavdar, amaçlarının; haşere kaynaklı hastalıklardan korunmak, haşerelerin Çorlu halkı üzerinde yarattığı hastalık riskini minimuma indirmek, özellikle sivrisinek ve karasineklerin verdiği rahatsızlığı azaltmak, halkın yaşam kalitesinin yükseltilmesini sağlayarak halk ve çevre sağlığını korumak olduğunu söyledi. Çavdar; ilaçlamalarda kullanılan ilaçların ruhsatlı, halk sağlığına zararı bulunmayan, kokusuz ve zararsız ilaçlar olduğuna da dikkat çekti.
Editör : Tuğberk Erdem
1986 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu