Silikon Vadisi'ne Gidecek Girişimciler Aranıyor!
reklam
09 Aralık 2015
Silikon Vadisi'ne Gidecek Girişimciler Aranıyor!

Silikon Vadisi'ne Gidecek Girişimciler Aranıyor!

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) arasında imzalanan protokol kapsamında, Trakya Bölgesi’ndeki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi maksadıyla oluşturulan “Yeni İşim Girişim” Programı hayata geçiriliyor.

Eylül ayı içerisinde başvuruları alınmaya başlanan “Let’s Up” Programı’nın tanıtım seminerleri; Trakya, Kırklareli ve Namık Kemal Üniversiteleri’nde düzenlendi. TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Çoşkuner, Microsoft Bizspark Program Yöneticisi Serkan Yağız, GE Healthcare Genel Müdürü Etem Alnıgeniş ve Satış Müdürü Bertay Fişekçi’nin sunum yaptığı seminere TRAKYAKA uzmanlarıyla çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı. Yeni İşim Girişim Programı’nın içeriğinin anlatıldığı seminerde, sektör temsilcileri tarafından girişimcilere sağlanan fırsatlar hakkında detaylı bilgiler verildi.

Kendi girişimcilik fikirlerine ve iş modellerine sahip ‘girişimci adayları’nın programa alınarak mentorlar desteği ile iş planlarını hazırlamalarını sağlamak ve onları doğru hibe-destek mekanizmalarına yönlendirerek ticari işletmelerini kurdurmak amacı ile oluşturulan “Let’s Up” Programı, “Yeni İşim Girişim” Programı’nın ilk ayağını oluşturuyor. “Let’s Up” Programı’na başvurular, TRAKYAKA resmi internet sitesi www.trakyaka.org.tr üzerinden 15 Ekim 2015 tarihine kadar yapılabiliyor.

Yeni fikirleri olan, teknoloji üreten girişimciler ve öğrencilerin başvurabileceği “Let’s Up” Programı’na Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinden 10’ar girişimci seçilecek. Girişimcilerin TRAKYAKA-TEB işbirliği ile konusunda uzman eğiticilerden eğitim almaları, üst düzey yöneticiler ile çalışarak iş modellerini ticarileştirmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmaları sağlanacak. “Let’s Up” Programı’na katılan bir girişimci yaklaşık 50 günlük bir eğitim-iş geliştirme sürecine dâhil olacak. Program sonunda Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da gerçekleştirilecek Demo Day (Sunum Günleri)’lerde yapılacak yarışmalarda her ilin birincisi Amerika’ya, Silikon Vadisi’nde 1 hafta eğitim almaya hak kazanacak.
Editör : Tuğberk Erdem
2090 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu