Sanayi Esnafına, Çevre Mevzuatı Anlatıldı
reklam
09 Aralık 2015
Sanayi Esnafına, Çevre Mevzuatı Anlatıldı

Sanayi Esnafına, Çevre Mevzuatı Anlatıldı

S.S. Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi bünyesindeki işyeri sahiplerini ilgilendiren; iş yeri ruhsatlandırma, çevre mevzuatı, iş sağlığı ve güvenliği konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, resmi kurum görevlileri de katıldı.

Çorlu Yeni Sanayi Sitesi Düğün Salonu’nda ve yoğun bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda görev yapan Çevre Mühendisi Hacı Hüseyin Öner; çevre mevzuatı, sanayi sitesinde oluşan atık yağ, hurda araç, lastik, kablo, elektronik ve ambalaj atıklarının bertaraftı, geri dönüşümleri ve idari yaptırımları konularında bilgiler verdi.

Toplantıya katılan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt ise; atık suların kanalizasyona deşarj yönetmeliği maddeleri, usul ve esasları, kanala verilen tehlikeli atıkların tespitinin yapılması, gerekli görülürse numune alınması, tehlike derecesinin ölçülmesi, ön arıtma tesisi bulunması gereken işletmeler ve yapılması gereken işlemler konularında detaylı bilgiler aktardı.

İş Güvenliği Uzmanı Gözde Çapuryüz; çalışma mevzuatı, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, işverenin yükümlülükleri, çalışanın sorumlulukları ve idari para cezaları konularında açıklayıcı bilgiler verdi. Toplantının son konuşmacısı ise Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü İşyeri Ruhsat Servisi Birimi’nden Hasan Eğilmez oldu. Eğilmez; işyeri açma ve ruhsatlandırma konusunda sanayi sitesi yerleşim planı üzerinden genel bilgiler aktardı.

Toplantı, katılımcıların sorularının resmi kurum görevlileri tarafından cevaplandırılmasının ardından sona erdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1925 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu