Seymen'e Sanayi Sitesi Yaptırmayacağız!
reklam
27 Şubat 2016
Seymen'e Sanayi Sitesi Yaptırmayacağız!

Seymen'e Sanayi Sitesi Yaptırmayacağız!

Seymen Mahalle Muhtarı Aydın Dinler, mahallelerine yapılmak istenen sanayi sitesine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sağladıklarını belirten Dinler, söz konusu durumun kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Seymen Mahalle Muhtarı Aydın Dinler “Bir süredir Çorlu basınında konuşulan ve Seymen Mahallesi’ne yapılmak istenen sanayi sitesine ilişkin olarak, kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Ben Seymen Mahallesi Muhtarı olarak bu sanayi sitesi ile ilgili bilgileri sadece basından ve eş dosttan duyuyorum. İlgili kurumlardan tarafımıza herhangi bir yazı yollanmadı, herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Yaşanan bu durum, hem beni hem de köylümüzü olumsuz etkilemekte.” dedi.

Cevabını, kurmak isteyenler versin!

Dinler “Bizler Seymen Mahallesi’nde, tarım ve hayvancılıkla geçimimizi sağlıyoruz. Bu mera bize, dedelerimizden miras kaldı. 10 yıllardır bu merada hayvanlarımızı otlatıyoruz ve ot ihtiyacımızı bu meradan karşılıyoruz. Mahallemizde hali hazırda 3 bin baş küçükbaş, bin tane de büyükbaş hayvan mevcuttur. 2 yıldan beri meramıza, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gübre atılmaktadır. Şimdi bu sanayi sitesi bu meraya kurulursa, bizler ne yapacağız? Hayvancılığımız bitmeyecek mi? Köylümüz ne ile geçimini sağlayacak? Hayvancılık yapılmaz ise, bu et fiyatları nasıl düşecek? Bundan Çorlu halkımız da olumsuz yönde etkilenmeyecek mi? Bu sorularımızın cevabını, sanayi sitesini kurmak isteyenler versin!” diye konuştu.

938 dönüm mera yok edilecek

Yaptığı açıklamalara devam eden Dinler “Burada amaç toprağın, suyun, havanın dengesini bozmaktır. Her şey para kazanmak değildir. Burada toprağımız, yeraltı suyumuz ve havamızın dengesi bozulacaktır. Toprak bir kere kaybedildiği zaman, bir daha geri kazanılmıyor. Sanayi sitesi kurulursa, 938 dönüm mera yok edilecek. Bunu yaparken, 100 binleri düşünmek gerekir. Çocuklarımız, yarın buralarda hayvancılık yapacaklar, yarın buralarda yaşayacaklar. Acaba amaç, köylüyü mü bitirmektir? Bunu merak ediyoruz.” dedi.

Meramıza dokunmayın!

Dinler “Şu anda bu sanayi sitesinin Seymen Mahallesi’ne kurulması bir söylenti de olabilir. Bunun için adımlar atıldığını ve kooperatifin kurulduğunu biliyoruz. Henüz netleşmiş bir durum yok! Yalnız herkes şunu çok iyi bilsin ki Seymen sakinleri bu sanayi sitesini istemiyor. Söylentisi dahi bizleri çok rahatsız etti. Yarın birileri bu sanayi sitesini yapmaya kalktıkları zaman, karşısında kocaman bir mahalleyi bulacaklar. Bunun yapılmasını önlemek için elimizden geleni yapacağız. Meramıza dokunmayın!” diye konuştu.

Üretmezsek, şehirdekiler ne yiyecek?

Dinler “Bizler üreticiyiz. Bizler üretmezsek, şehirdeki insanlar ne yiyecek? Bunu iyi düşünsünler. Bu yere illaki bir şey yapılacaksa, içerisinde hayvanların yaşadığı doğal yaşam alanları ile ilgili projeler yapılabilir. Her yer betonlaştı, bari buralar güzel kalsın. Artık grileşmeye, betonlaşmaya karşı durmamız gerekiyor.” dedi.

Herkesten destek istiyoruz

Dinler “Tekirdağ Milletvekilleri’mizden, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mızdan ve Çorlu Belediye Başkanı’mızdan ve demokratik kitle örgütlerimizden, bizlere destek vermelerini ümit ediyoruz. Burası, sadece bizi ilgilendiren bir yer değil. Üretim, hayvancılık ve doğa herkesi ilgilendiren bir durum.” diyerek yaptığı açıklamayı sonlandırdı.
Editör : Tuğberk Erdem
2110 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu