Başkan Yüksel: “Ergene'de Termik Santral Istemiyoruz!”
reklam
29 Şubat 2016
Başkan Yüksel: “Ergene'de Termik Santral Istemiyoruz!”

Başkan Yüksel: “Ergene'de Termik Santral Istemiyoruz!”

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Türkiye’nin 10’uncu Kalkınma Planı’nda yer alan Yerli Kaynaklara Dayalı Enerji Üretim Programı Eylem Planı çerçevesinde Ergene İlçesi’nde kurulması planlanan kömürlü termik santrale ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ergene İlçesi’nin modern ve yaşanabilir bir ilçe konumuna gelmesini sağlamak adına ellerinden gelen mücadeleyi sergilerken, ilçenin termik santral adı altında kurulması planlanan tehlikeyle karşı karşıya kalmasından dolayı büyük üzüntü içerisinde olduklarını ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Bundan yaklaşık bir yıl öncesinde, aynı senaryoyla kurulması planlanan termik santrale karşı tek yürek olarak kömürlü termik santralin oluşumunu engelledik. Aynı proje, yeniden önümüze sunulmaya çalışılıyor. İlçemizde yapılması planlanan termik santralde, yılda yaklaşık olarak 213 bin 455 ton kömür yakılacak. Termik santrallerde yakılacak olan kömürden dolayı bacalardan çıkacak gazlar havaya karışarak, yağmurla birlikte yer altı ve yer üstü sularımıza karışacak. Bu nedenle de ilçemizde görülen hastalık oranları artacaktır. Tarım ilçesinden sanayi ilçesine dönen Ergene’nin deresinden akan kimyasal atıkların arındırılması adına OSB’nin büyük yatırımlarından biri olan Atık Su Arıtma Projesi’ne büyük destek veren devletimizin, diğer yandan ilçemizde hayvancılıktan tarıma ve insan sağlığına kadar büyük tehdit tutulmasına sebep olacak yatırımlara imza atmasını desteklemiyoruz.” dedi.

Yeniden tek yürek olmalıyız!

Yaptığı açıklamalara devam eden Başkan Yüksel “Tüm bunların yanı sıra kömür rezervinin olmadığı ilçemizde taşıma yöntem kullanılarak, ithal kömürle yapılacak olan termik santralin kurulumunun yeri olmadığına inanıyoruz. Bu anlayıştan hareketle ilçemizde birlik olup, sermaye gücünü kullanarak ilçemizin doğal dengesini bozmaya çalışan, kömür santralinin kurulumuna karşılık yeniden tek yürek olmalıyız” diye konuştu.

Artvin direnişinin benzerini göstermeliyiz

Yüksel “Bu coğrafyada yaşayan bizler buraya sahip çıkmadığımız zaman, burada yaşama hakkını ortadan kaldıracağız. Çocuklarımızın da rahat, huzurlu ve güvenli yaşaması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koymamız gerekmektedir. Çünkü toprağımız, suyumuz ve havamız kirlensin istemiyoruz. Zehir solumak istemiyoruz. Sadece ve sadece, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla sağlıklı bir çevrede yaşamak istiyoruz. Artvin halkının gösterdiği direnişin bir benzerini, Ergene İlçemizin de göstereceğine inanıyorum.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
2119 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu