Sodem'in Çevre Ödülü, Çorlu Belediyesi'nin Oldu
reklam
30 Haziran 2016
Sodem'in Çevre Ödülü, Çorlu Belediyesi'nin Oldu

Sodem'in Çevre Ödülü, Çorlu Belediyesi'nin Oldu

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından düzenlenen “Belediyeler Buluşması ve Yerel Yönetim Ödülleri” toplantısı gerçekleştirildi. 12-13 Mart 2016 tarihlerinde düzenlenen zirvede, Çorlu Belediyesi de Çevre Ödülü’ne lâyık görüldü.

İzmir Seferihisar’da düzenlenen etkinlik bünyesinde; “Kentsel Gelişim”, “Çevre”, “Bilim/Tarih”, “İstihdam”, “Sanat/Kültür/Turizm”, “Spor”, “Sosyal Projeler”, “Katılım ve Yönetişim”, “Tarım”, “Sağlık”, “Bilgi ve İletişim”, “Çocuk”, “Gençlik”, “Eğitim”, “Sokak Hayvanları”, “Büyükşehir” ve “SODEM İmza” kategorilerinde katılımcı belediyeler tarafından hazırlanan projeler, jüri tarafından değerlendirmeye tabi tutuldu.

İlkleri, CHP belediyeleri hayata geçirdi

Başarılı bulunan projelere ödülleri, törene katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından takdim edildi. Düzenlenen ödül töreninde konuşan ve Türkiye’deki belediyecilik tarihinde ilk ve önemli projelerin CHP’li belediyeler tarafından hayata geçirildiğine değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kentlere çağdaş kimlik vermek anlamında sosyal demokrat belediyelerin büyük bir yol aldığını dile getirdi.

Emanet aldığımız çevremizi kirletmeyelim

Çorlu Belediyesi’nin “Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası” ile “Çevre” dalında kazandığı ödül konusunda açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediyesi’nin bu ödüle lâyık görülmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Çorlu Belediye Başkanı Baysan “Çevre dalında, ‘Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası’ ile ödül kazanmak, bizim için daha anlamlı. Bu ödülün kazanılmasında en büyük takdiri, şüphesiz ki Çorlu halkı hak ediyor. Bu kampanyamıza destek verdikleri için tüm halkımıza sonsuz teşekkürler. Bugüne kadar ‘Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası’ kapsamında 2015 yılı içinde 54 bin kilogram atık yağ toplandı. 2016 yılının ilk 2 aylık verileri sonunda ulaştığımız toplam rakam, 65 bin kilogramı buldu. Çorlu Belediyesi olarak, temiz çevre konusundaki tüm projelerin yanındayız. Şunu da unutmayalım ki lavaboya dökülen 1 litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kirletmektedir. Gelin el ele verelim ve geleceğimizden emanet aldığımız çevremizi kirletmeyelim.” dedi.

Hatıra fotoğrafı çektirildi

Düzenlenen etkinlik, ödül töreni sonrasında günün anısına çektirilen toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.
Editör : Tuğberk Erdem
1866 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu