Shus Zirvesi Tekirdağ'da Yapıldı
reklam
30 Haziran 2016
Shus Zirvesi Tekirdağ'da Yapıldı

Shus Zirvesi Tekirdağ'da Yapıldı

Trakya Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri (SHUS) Yan Sanayi Yerlileştirme Zirvesi, Namık Kemal Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Zirvede; savunma, havacılık ve uzay sanayi ile ilgili yüklenici firmalar ile potansiyel taşıyan birçok firma buluştu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan organizasyona; Tekirdağ Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Metin Akgün, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Hüseyin Tuluğ Bayram, TUDEP Başkanı Murat Yetişgin, protokol üyeleri, çok sayıda özel sektör temsilcisi ve basın mensubu katıldı.

Programın ilk bölümü, açılış konuşmalarına ayrıldı. Programın ikinci bölümüne geçmeden önce davetliler, zirve kapsamında kurulan stantları ziyaret ederek kurum ve kuruluşların faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Etkinlik kapsamında Trakya bölgesinde savunma, havacılık ve uzay sistemleri konusunda halen tedarikçi olan veya tedarikçi olma potansiyeli taşıyan firmalar ile savunma, havacılık ve uzay sanayi ile ilgili ana yüklenici firmalar bir araya geldi.

Trakya Kalkınma Ajansı’nın da organizasyon partneri olduğu zirve; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tekirdağ Valiliği, Namık Kemal Üniversitesi, NKÜ Teknopark,  Eurasiatechnopark, Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği, Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odaları, SAHA İstanbul ve KOSGEB iş birliği ile düzenlendi.

Editör : Tuğberk Erdem
2085 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu