Doğanın Pili Bitmesin!
reklam
13 Temmuz 2016
Doğanın Pili Bitmesin!

Doğanın Pili Bitmesin!

Çorlu sınırları içerisinde bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okulları arasında “Doğanın Pili Bitmesin” sloganıyla düzenlenen ve büyük ilgi gören atık pil toplama kampanyası sona erdi. Kampanyada, 4 tonun üstünde atık pil toplandı.

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) arasında yapılan işbirliği protokolü gereğince düzenlenen atık pil toplama kampanyası, ilçede bulunan okulların büyük ilgisiyle karşılandı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen kampanya kapsamında ilçe sınırları içerisindeki okullardan 4 tonun üstünde atık pil toplandı. Toplanan atık pil miktarı ile Çorlu, Tekirdağ ve Trakya genelinde birinci oldu.

Çorlu genelinde dereceye giren Fevzi Çakmak İlkokulu, Atakent İlkokulu, Mükerrem Ali Kayan İlkokulu, Furtuni ve İshak Pinhas Ortaokulu, Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu, Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu, Çorlu İmam Hatip Ortaokulu, Mustafa Kemal Ortaokulu, 75’inci Yıl Bedia Süleyman Serpicioğlu Ortaokulu ve Çorlu Anaokulu’nu ziyaret eden Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci ve Kemaleddin Avcı, dereceye giren okullara Çorlu Belediye Meclisi’nce kararlaştırılan ikişer adet pinpon masası, raketler ve pinpon toplarından oluşan hediyelerini takdim etti. Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Cahit Kurt ve müdürlük ekipleri de gerçekleştirilen ziyaretlerde hazır bulundu.

Düzenlenen “Doğanın Pili Bitmesin” kampanyasıyla toplanan piller sayesinde, insan sağlığını da etkileyen ve içerisinde cıva, kadmiyum, çinko, kurşun, mangan, demir, lityum, nikel ve kobalt gibi maddelerin doğaya karışması duyarlı öğrenciler tarafından minimize edildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1965 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu