Atatürk Meydanı Yenileniyor
reklam
14 Temmuz 2016
Atatürk Meydanı Yenileniyor

Atatürk Meydanı Yenileniyor

Çevre düzenlemeleri, yeşil alanlar, aydınlatma ve peyzaj projeleriyle üst yapı çalışmalarını sürdüren Ergene Belediye Başkanlığı, Kaymakamlık Binası karşısında bulunan ve tören alanı olarak kullanılan bölgenin çevre düzenleme çalışmalarına başladı.

Ergene Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çevre ve meydan projeleri kapsamında, Marmaracık Mahallesi’nde bulunan Atatürk Anıtı ve çevresi yenileniyor. Atatürk Anıtı ve civarının en iyi şekilde ve amacına uygun olarak kullanılmasını sağlamak amacıyla başlatılan tadilat çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında; bin m² alan üzerinde uygulamaya başlanan proje ile birlikte yapısal zemin alanından başlayarak duvar üstü oturma alanı, ağaç altı oturma alanı ve gösteri alanlarının yapılacağı belirtilirken; ay yıldız, ışıklı taşlar ve kaide, tören sırasında protokol olarak 200 kişi, misafirler için ise 300 kişi kapasitesinde alan çalışmalarının gerçekleştirileceği bilgisi kaydedildi.

Marmaracık Mahallesi’nde tören alanı olarak kullanılan Atatürk Meydanı’nın yeniden düzenleneceğini, yer döşemesi ve çevre düzenlemesinin yapılacağını açıklayan Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yetkilileri “Atatürk Anıtı ve çevresinde gerçekleştirilecek çalışmaların, Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından startı verildi. Ergene’nin modern yapı içerisinde tören alanıyla misafirlerine ve vatandaşlara hizmet vermesini sağlamak adına çalışmalarımız son sürat devam ederken, belirlenen program dâhilinde çalışmalarımız ilçe genelinde devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Editör : Tuğberk Erdem
2116 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu