Ak Parti İl Yönetimi Gazetecilerle Buluştu
reklam
14 Temmuz 2016
Ak Parti İl Yönetimi Gazetecilerle Buluştu

Ak Parti İl Yönetimi Gazetecilerle Buluştu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Başkanlığı, bölgede görev yapan gazeteciler için iftar organizasyonu düzenledi. Düzenlenen iftar organizasyonuna AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün de katıldı.

Tekirdağ Özcanlar Köfte Sahil Şubesi’nde düzenlenen iftar programına; AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonu Üyesi Mustafa Yel, AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Ayşe Doğan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Metin Akgün, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Galip Öge, AK Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nesibe Ünal, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Birlik ve beraberlik önemli

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen iftar yemeğinin ardından kısa bir konuşma yapan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, kendilerini kırmayıp davete icabet eden tüm basın mensuplarına teşekkür etti. Böyle zamanlarda birlik ve beraberliğin önemli olduğuna dikkat çeken Akçay, önümüzdeki süreçte basın ile daha fazla bir araya gelmeyi hedeflediklerini söyledi.

Mülteci kampı yapılmayacak

AK Parti Tekirdağ İl Yönetimi tarafından verilen iftar sonrasında milletvekilleri basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Tekirdağ’a yapılması planlanan geri gönderme merkezi ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Mustafa Yel “Geri gönderme merkezi konusu, maalesef ki muhalefet tarafından çarpıtılıyor. Tekirdağ, Avrupa yolunda bir geçiş güzergâhı konumunda. Burada, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmak isteyen mültecilerin, yakalandıklarında geri gönderme işlemlerinin yapılacağı bir yer yok. Geri Gönderme Merkezi ile bu sorun ortadan kalkmış olacak. Fakat öyle bir algı oluşturulmak isteniyor ki; sanki Tekirdağ’a mülteci kampı yapılacak. Böyle bir durum söz konusu bile değil! Üstelik bu merkezde, 170 kişi istihdam edilecek. Bu söylentileri çıkaranlar, bu ülkede hiçbir şey yapılmasını istemiyorlar. Bu zihniyet, 3’üncü havalimanına da karşı çıkıyordu.” dedi.

Trafikle ilgili yeni yasa taslağı

Tekirdağ ve ilçelerinde yaşayan vatandaşların trafik konusunda sıkıntılar yaşadığını ve kendilerine bu konuda sürekli şikâyetler geldiğini ifade eden Yel “Halkımızın, özellikle trafik konusunda yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Belirli saatlerde şehir içi trafiği oldukça yoğun oluyor. Bununla birlikte halkımızın şikâyetleri de her geçen gün biraz daha artıyor. Bu konuyla ilgili yeni bir yasa taslağı hazırladık. Bildiğiniz gibi şehirlerde planlamaları belediyeler yapıyor. Bu kapsamda trafik ile ilgili tüm uygulamaları ve yetkiyi de Belediye Trafik Zabıtası’na devretmeyi düşünüyoruz. Bu durumu öngören bir yasa taslağı hazırladık. Bu yasa taslağı kabul edilirse, hem trafikteki sorunlar azalacak hem de trafik polislerinden tasarruf edilmiş olunacak.” diye konuştu.

Çıkacak karar, çiftçinin yüzünü güldürecek

Basın mensuplarının buğday alım fiyatları hakkındaki sorusunu ise AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Metin Akgün yanıtladı. Tekirdağ çiftçisinin sabırsızlıkla beklediği buğday taban fiyatının 28 Haziran 2016 Salı günü açıklanacağını, buradan da çiftçilerin yüzünü güldürecek bir kararın çıkacağını ifade eden Akgün “Fiyatların açıklanması konusunda, bizlerin girişimleri oldu. Fakat şu anda Anadolu’da buğday alımları güzel bir fiyattan devam ediyor. Fiyatların düşmemesi adına açıklamayı biraz geciktirdik. Salı günü fiyatlar açıklanacak. Çiftçilerin yüzünü güldürecek bir karar çıkacağından emin olabilirsiniz.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
2020 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu