Karanlığa Sırtımızı Dönüyoruz!
reklam
14 Temmuz 2016
Karanlığa Sırtımızı Dönüyoruz!

Karanlığa Sırtımızı Dönüyoruz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ne yakınlığı ile bilinen Halkçı Liseliler (Halk-Lis)’in, yurt genelinde başlattığı “Liseliler Ayakta” adlı eylem devam ediyor. Atatürk Meydanı’nda bir araya gelen Halk-Lis Tekirdağ İl Örgütü, basın açıklaması yaptı.

20 Haziran 2016 Pazartesi günü, saat 17.00’da Çorlu Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına; Halk-Lis Genel Başkanı Doğukan Kurnaz, Marmara Bölge Sorumlusu Taylan Armağan, İstanbul İl Başkanı Deniz Baran Çalıkıran, Kırklareli İl Başkanı Onat Ordu, İstanbul İl Başkan Vekili Sercan Arslan, CHP Çorlu Gençlik Kolları Başkanı Anıl Aktaş ve çok sayıda üye katıldı.

Halk-Lis adına ilk açıklamayı Tekirdağ İl Başkanı Cenk Işıksel yaptı. Işıksel “Okullarımızı, verdikleri gerici din panelleri ile zehirlemeye çalışan bu zihniyetin dimdik karşısındayız.” dedi.

Işıksel’in ardından konuşan Halk-Lis Genel Başkan’ı Doğukan Kurnaz ise “Dirsekleri sıralarda çürüyen, emekleri hiçe sayılan, emekleri sömürülen, zorba faşist çağdışı baskıcı sistemin tüm mağdurlarına; İstanbul Erkek Lisesi ile başlayıp Türkiye’nin her yerinde direniş meşalesini yakan, aydın, özgürlükçü, çağdaş ve laik sistem isteyen tüm liselere selam olsun! Bizler gücümüzü, Harbiye’deyken subay arkadaşlarıyla padişaha karşı Vatan ve Hürriyet Cemiyeti’ni kuran Mustafa Kemal’den alıyoruz. Buradan sesleniyoruz, bu karanlık günlere inat; dirençten, umuttan şevk alıyoruz. Şunu bilsinler ki hiçbir arkadaşımızı, hiçbir omuzdaşımızı sizlere yedirmeyiz, izin vermeyiz! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi: ‘Korkmuyoruz, yılmıyoruz, sinmiyoruz!’ Arkadaşlarımızın haklı mücadelesinde, her zaman yanlarındayız.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
2226 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu