30 Ağustos Zaferimiz Kutlu Olsun
reklam
08 Kasım 2016
30 Ağustos Zaferimiz Kutlu Olsun

30 Ağustos Zaferimiz Kutlu Olsun

30 Ağustos Zafer Bayramı, Çorlu’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan program, tebriklerin kabulü ve resmigeçit töreniyle devam etti. Coşkunun tavan yaptığı güne katılımın az olması ise dikkatlerden kaçmadı

30 Ağustos Zaferi’nin 94’üncü yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen törenlere; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, protokol üyeleri, askeri erkân ve vatandaşlar katıldı.

Törenler, Atatürk Anıtı’nda başladı

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen törenler, saat 09.00’da Çorlu protokolünün Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, sırasıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’nın ardından çelenk sunma töreni sona erdi.

Tebrikleri kabul ettiler

Çelenk sunma töreninin ardından saat 09.30’da Çorlu Kaymakamlığı’na geçilerek, tebriklerin kabulü gerçekleştirildi. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, diğer protokol üyelerinin tebriklerini kabul ettiler. Çorlu Kaymakamlığı’nda düzenlenen tebrik kabul töreninin ardından Omurtak Caddesi’ndeki kutlama alanına geçildi.

Haklı gururu ve mutluluğu içindeyiz

Omurtak Caddesi’ndeki kutlama programı; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tümgeneral Şenol Alparslan ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın, askeri birlikler ve vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutlamaları ile başladı. 5’inci Kolordu Bandosu’nun çaldığı İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı’nda görev yapan Yarbay Erol Işık gerçekleştirdi. Yarbay Erol Işık “Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatılan Türk Kurtuluş Mücadelesi’nin, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin kesin zaferle sonuçlandığı, Türk vatanının işgal edilemeyeceğinin tüm dünyaya kanıtlandığı Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Türk Ulusu’nun kahramanlıklarla dolu tarihinde önemli bir dönüm noktası olan bu zafer; vatanı ve bağımsızlığı yok edilmek istenen ulusumuzun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek atıldığı, ülkenin ve milletin kurtuluşunun destanıdır. Bu destan, Türk Ulusu’nun kadın-erkek, genç-yaşlı tüm fertlerinin sarsılmaz azim ve iradesiyle verdiği özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin en büyük göstergesidir.” dedi.

İlelebet hür ve bağımsız…

Yarbay Işık “Polatlı’ya kadar gelen işgal ordularına karşı Mustafa Kemal, ordularına ‘Hattı müdafaa yoktur, Sathı müdafaa vardır. Bu satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı milletin kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz.’ emrini vermiştir. Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi’nden sonra hazırlıklarını tamamlayan ordumuz, Gazi Mustafa Kemal’in başkomutanlığında 26-30 Ağustos 1922 tarihlerinde düşmana karşı başlattığı büyük taarruzda düşman ordularını kesin olarak mağlup etmiştir. ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.’ düşüncesindeki ordumuz bu zaferle, Türk’ün öldürülebileceğini ancak esir edilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Her türlü yokluğa rağmen kurtuluş mücadelesi bu zafer ile kesin olarak kazanılmış, bu asil milletin ilelebet hür ve bağımsız yaşayacağı tüm dünyaya kanıtlanmıştır. Bu zaferle sadece vatan toprakları düşman işgalinden kurtulmamış, aynı zamanda Atatürk’ün liderliğinde millet iradesine ve egemenliğine inanan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlam temeller üzerine kuruluş süreci başlatılmıştır.” diye konuştu.

Türk ordusu, milletinin emrindedir

Yarbay Işık, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bizlere bu zaferi armağan eden, canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan o büyük kahramanlara karşı en büyük sorumluluğumuz; Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar var olması için Türkiye Cumhuriyeti’ni, onun temel değerlerini, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini korumak ve yaşatmaktır. Gücünü ulusumuzun sonsuz sevgi ve desteğinden alan, zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferlerle beraber medeniyet taşıyan kahraman Türk ordusu ve onun kahraman neferleri, 94 yıl önce olduğu gibi bugün de kayıtsız ve şartsız milletinin emrinde, aynı inanç ve kararlılıkla vatanı için seve seve canını feda etmeye hazırdır.”

Hepimize kutlu olsun!

Yarbay Işık “Bu duygu ve düşüncelerle büyük bir coşkuyla kutladığımız bu eşsiz zaferin mimarı ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün, kahraman silah arkadaşlarının, bu zaferin kazanılmasında hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, bayrağımızın vatanın her köşesinde gururla dalgalanması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğilir, rahmet, şükran ve minnetle anarız. Ruhları şad olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümü, hepimize kutlu olsun!” diyerek sözlerine son verdi.

Askeri Birlikler, ilgi odağı oldu

5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı’nda görev yapan Yarbay Erol Işık’ın konuşmasının ardından şiirler okundu. Akabinde Cezayir ve Paraguay’dan gelen halk oyunları ekiplerinin yanı sıra Çorlu Belediyesi ve Çorlu Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi yöresel gösterilerini gerçekleştirdi. Daha sonra, resmigeçit töreni başladı. Tören alanından geçen askeri birlikler, bayramı izlemeye gelen vatandaşların ilgi odağı oldu. Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen törenleri izlemeye gelen vatandaşlar, askeri birliklere yoğun sevgi gösterisinde bulundular.
Editör : Tuğberk Erdem
1888 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu