Saray, Içme Suyu Ve Kanalizasyon Tesisine Kavuştu
reklam
08 Kasım 2016
Saray, Içme Suyu Ve Kanalizasyon Tesisine Kavuştu

Saray, Içme Suyu Ve Kanalizasyon Tesisine Kavuştu

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü’nün tüm ilçelerdeki atılımları devam ediyor. Temeli 30 Nisan 2015 tarihinde atılan Saray İçme Suyu ve Kanalizasyon Tesisleri’nin açılışı, Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törenle yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’nün de hazır bulunduğu açılış törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İlçe Belediye Başkanları, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ferit Yüksel, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, bazı daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Projeler, 19 milyon liraya mâl oldu

Açılışta konuşan ve projelerin başladığı günden bugüne kadar geçen süreç hakkında bilgiler veren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, yaklaşık 19 milyon lira tutarındaki bu projelerin Saray için bir milat olduğunu söyledi. İller Bankası’nın Tekirdağ’daki belediyelerle işbirliği içerisinde projelerini yürüttüğüne dikkat çeken İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ferit Yüksel ise projenin Saray’a hayırlı olmasını diledi.

Doğalgaz çalışmalarında sona gelindi

Açılış töreninde, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban da bir konuşma yaptı. Saray İlçesi’ne yaptıkları hizmetler hakkında bilgiler veren ve doğalgaz çalışmalarında da sona geldiklerini ifade eden Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban “Seçimden önce vatandaşlarımıza, ‘Saray şantiyeye dönecek.’ demiştim. Bizim çalışmalarımızı sabırla bekleyen Saray halkına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Saray, tarihi bir gün yaşıyor

Hizmet sürelerinin yarısına geldiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Sıfırdan kurulan bir belediye olarak, büyük bir yol kat ettik. Bu başarıyı da vatandaşlarımızın takdirine sunuyorum. Saray İlçemizin 50 bin nüfus sınırını aşması, Büyükşehir Temsil Oranı ve İller Bankası Katkı Payı’nı da olumlu yönde etkileyecek. Bugün Saray, her yönüyle tarihi bir gün yaşıyor.” dedi.

Ortak isteğimiz, halkımıza hizmet etmek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin diğer ilçelerde gerçekleştirdiği yatırımların da devam ettiğini aktaran Başkan Albayrak “Bir ay sonra, Süleymanpaşa İlçesi’nde Büyükşehir Belediye binasının temelini atacağız. Bu başarı sadece bizim değil, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ve halkımızındır. Gelecek günler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin başarılarına sahne olmaya devam edecektir. Çünkü 12 Belediye Başkanı olarak bizlerin ortak isteği, sadece Tekirdağ halkına hizmet etmektir.” diye konuştu.

Hükümet’in yapamadıklarını Büyükşehir yapıyor

Törende bir konuşma yapan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise merkezi hükümetin yapamadığı hizmetleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiğini söyledi. Milletvekili Köprülü’nün ardından kürsüye gelen Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de köyden mahalleye dönüşen bölgelerin yollarını yaparak, hizmette sınır tanımayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkürlerini takdim etti.

Açılış kurdelesini birlikte kestiler

Saray İlçesi İçme Suyu ve Kanalizasyon Tesisleri’nin açılış kurdelesi, protokol üyeleri tarafından birlikte kesildi. Yeni şebekeden gelen temiz su içildi. Ayrıca TESKİ tarafından kurulan stantta, yer altından çıkarılan eski su boruları ile yerleştirilen yeni su boruları halkın gösterimine sunuldu

Editör : Tuğberk Erdem
1902 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu