Başkan Kinet: “Kadın Gülerse, Toplum Güler!”
reklam
08 Kasım 2016
Başkan Kinet: “Kadın Gülerse, Toplum Güler!”

Başkan Kinet: “Kadın Gülerse, Toplum Güler!”

CHP Çorlu Kadın Kolları Başkanı Sema Kırkoyun Kinet önderliğinde bir araya gelen ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer, bindiği belediye otobüsünde kıyafeti nedeni ile saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi’ye destek amaçlı bir basın açıklaması yaptı.

Kurban Bayramı’nın ilk günü bindiği belediye otobüsünde kıyafeti nedeni ile saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi’ye yapılan çirkin saldırı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü Kadın Kolları tarafından kınandı. CHP Çorlu İlçe Örgütü hizmet binasında yapılan basın açıklamasını CHP Çorlu İlçe Örgütü Kadın Kolları Başkanlığı görevine atanan Sema Kırkoyun Kinet yaptı.

Terzi, kadına şiddetin son kurbanıdır

Kadınlara yapılan saldırıların önüne geçilmesi ve bu saldırıları gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirten CHP Çorlu Kadın Kolları Başkanı Sema Kırkoyun Kinet “Kurban Bayramı’nın ilk günü, bindiği belediye otobüsünde kıyafeti nedeni ile Ayşegül Terzi’ye yapılan sözlü saldırıyı ve fiziksel şiddeti kınıyoruz. Ayşegül Terzi; mevcut Hükümetin kadını ikinci sınıf gören söylemlerinden ve uygulamalarından cesaret alarak, kadına şiddetin doğal ve meşru olduğunu düşünen zihniyetin son kurbanlarından biridir. Hayatımızın her alanına damgasını vuran, yaşam alanlarımızı daraltan otoriter zihniyet; toplumun demokratikleşmesinde ve hukukun üstünlüğünün sağlanmasında en büyük engeldir. İşte bu ortamda, şiddetin yapısallaşmasının örneklerini, her gün ayrı yerlerde ve farklı biçimlerde görmekteyiz. Kadını da her alanda esir alan otoriter zihniyet, bu kez kendini otobüsün içerisinde göstermiştir.” dedi.

Kadın gülerse, toplum güler!

Cumhuriyet Halk Parti’li kadınlar olarak; laik, çağdaş ve demokratik düşünce ve yaşam biçiminin kendileri için vazgeçilmez unsurlar olduğunun altını çizen Başkan Kinet “Biz Atatürk Devrimleri’nin uygulayıcısı ve savunucusu kadınlar; siyasette inançların değil, fikir özgürlüklerinin var olmasına, kadın-erkek eşitliği temelinde mücadelemizi sürdürmeye, başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın haklarını sonuna kadar aramaya, kadınların eşit ve özgür bireyler olarak yaşamalarının önündeki her türlü engelle mücadele etmeye kararlıyız! Ayşegül’e yapılan saldırı, özgürlüğe ve insan haklarına yapılmış bir saldırıdır! Biz; laik, çağdaş ve demokratik bir toplumun en temel belirleyici unsurunun, kadın-erkek eşitliği olduğuna inanmaya ve mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi: ‘Kadın gülerse, toplum güler!’ Söylediklerimizin özeti; kadınların toplumda var olması tercih değil, bir ayrıcalık değil, sadece eşitlik meselesi değil, toplumumuzu ileriye taşıyacak bir zorunluluktur!” diye konuştu.

Başkan Kinet, tüm dikkatleri topladı

Basın açıklamasının en büyük ilgi odağı, CHP Çorlu İlçe Örgütü Kadın Kolları Başkanlığı görevine atanan Sema Kırkoyun Kinet oldu. Yapılan açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sema Kırkoyun Kinet, verdiği akılcı cevaplarla tüm dikkatleri üzerinde topladı. Endüstri Mühendisliği mezunu olan ve özel bir şirkette yönetici olarak çalıştığını kaydeden Kinet “İlk işimiz, önümüzdeki süreçte Motto’yu belirlemek olacak.” dedi. Sema Kırkoyun Kinet Başkanlığı’nda bir araya gelen yeni yönetim kurulunda, şu isimler yer alıyor:

Asil Üyeler: Sultan Gökay, Özgür Dinçer, Penbe Nur Arda, Sebika Koçer, Bilhan Bozkurt Güngör, Ruhan Kaçar, Selma Yılmaz ve Emel Şentürk.

Yedek Üyeler: Yüksel Akcum, Nuriye Dönmezer, Gülşen Türkgücü, Nilay Coşgun, Nevin Dikmen, Binnaz Demir, Sema Benzer ve Sevil Dalgıç.

Editör : Tuğberk Erdem
2116 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu