19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı
reklam
08 Kasım 2016
19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanı verilişinin 95’inci yıl dönümü ve “Gaziler Günü”, düzenlenen törenlerle kutlandı. Çorlu’da düzenlenen kutlama programı, Atatürk Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

19 Eylül 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanı verilişinin 95’inci yıl dönümü ve “Gaziler Günü”, Çorlu Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum

Törende konuşan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç “Devletimizin Kurucusu, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanının verilişinin 95’inci yıl dönümünde; vatanımızın bölünmez bütünlüğü, devletimizin bekası ve milletimizin birliği uğrunda, üstün bir cesaret sergileyerek canlarını ortaya koyan, şehitliğe niyet eden ve gazilik rütbesine yükselen kahraman gazilerimizi, şükran ve minnetle anıyorum. Anadolu topraklarının vatan kalınmasında, milletimizin ve ülkemizin varlığını devam ettirmesinde bu anlayış en önde gelen değerlerimiz arasında olmakla birlikte, bize 1071’de Anadolu topraklarını verdiği gibi Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde ülkemizin ve milletimizin ilelebet var olacağını tüm dünyaya açıkça ilan etmiştir. Bu coğrafyanın ruhunda, bu ülkenin taşında, her toprağında adları sanları bilinmeyen milyonlarca şehidin ve gazinin kanı bulunuyor. Gaziler Günü vesilesiyle başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; devletimizin bekası, milletimizin birliği ve kardeşliği uğrunda canını ortaya koyan, aziz hatıraları önünde saygıyla eğildiğimiz şehitlerimizi ve sonsuzluk yolculuğuna çıkmış kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, tedavileri devam eden gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Terörle mücadeleye devam eden kahraman askerlerimize, emniyet mensuplarımıza, hayatta olan gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile fertlerine şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

19 Eylül, şeref ve kahramanlık günüdür

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’ın ardından kürsüye Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Recep Kayacı geldi. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Recep Kayacı “Gaziler Günü’nü kutlamanın, gururu ve heyecanı içerisindeyiz. 19 Eylül Gaziler Günü, aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakâr ve kahraman Gazilerimizin, şeref ve kahramanlık günüdür. Yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi, bugünün hür ve bağımsız Türk Devleti’nin yolunu açmıştır. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının önderliğinde yürütülen hürriyet ve bağımsızlık mücadelesi, kıvılcımdan alev topuna dönüşerek zafere ulaşmıştır. Bu zaferin anısına 19 Eylül 1921 tarihinde, Sakarya Meydan Muharebesi’nin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e Türk Milleti adına TBMM tarafından ‘Gazi’ unvanı verilen ilk askerdir. Kahraman Gaziler, sizler en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyet’imizin teminatı ve temel taşlarısınız. Gaziler Günü’müz kutlu olsun.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
1726 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu