Aza Kanaat Etmedi, Yakayı Ele Verdi
reklam
08 Kasım 2016
Aza Kanaat Etmedi, Yakayı Ele Verdi

Aza Kanaat Etmedi, Yakayı Ele Verdi

Kendisini polis olarak tanıtan şahıs, N.K. isimli yaşlı kadını dolandırdı. Durumu oğluna anlatan kadın, dolandırıldığını anladı ve Emniyete giderek şikâyetçi oldu. İfade verdiği sırada yaşlı kadını tekrar arayan dolandırıcı, bu kez yakayı ele verdi.

Edinilen bilgilere göre olay, Çorlu’da meydana geldi. 65 yaşında olduğu öğrenilen N.K. isimli yaşlı kadını arayarak kendisini polis olarak tanıtan şahıs, banka hesaplarının Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından ele geçirildiğini ve bankadan 200 bin lira çekmesini istedi. Gerçek bir polis tarafından arandığını düşünen yaşlı kadın, hesabının bulunduğu bankaya giderek 200 bin lira çekti ve evine geri döndü. Yaşlı kadının evine döndüğünü gören dolandırıcı, kadının evine giderek kendisinin polis olduğunu ve FETÖ terör örgütü üyelerini yakalamak için parayı kendisine vermesini söyledi. Dolandırıcıya inan yaşlı kadın, elindeki 200 bin lirayı verdi.

Bir sonraki gün durumu oğluna anlatan N.K. isimli yaşlı kadın, kendisini polis olarak tanıtan şahsa 200 bin lira verdiğini söyledi. Oğlu annesinin dolandırıldığını anladı ve hemen Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikâyetçi olmaları gerektiğini söyledi. Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdikleri sırada N.K. isimli yaşlı kadını tekrar arayan dolandırıcı, bu defa kendisinden 300 bin lira istedi. Polislerin yönlendirmesiyle parayı vereceğini söyleyen yaşlı kadın, teslimatı gerçekleştirmek için adres vermesini istedi.

Dolandırıcının belirttiği mevkide geniş çaplı güvenlik önlemleri alan ekipler, Y.T. isimli dolandırıcıyı suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin tamamlanmasının ardından tutuklanma talebi ile adliyeye sevk edilen dolandırıcı şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör : Tuğberk Erdem
2371 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu