Lifeport Hospital, Çorlu'da Görev Yapan Muhtarları Ağırladı
reklam
18 Aralık 2016
Lifeport Hospital, Çorlu'da Görev Yapan Muhtarları Ağırladı

Lifeport Hospital, Çorlu'da Görev Yapan Muhtarları Ağırladı

Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı Neşe Benek ve dernek üyesi muhtarlarla bir araya gelen Lifeport Hospital Genel Müdürü Yuşa Saldıray Saltoğlu, hastanede sunulan sağlık hizmetleri, hekim kadrosu ve ileri tıp teknolojisi hakkında detaylı bilgiler aktard

Lifeport Hospital Genel Müdürü Yuşa Saldıray Saltoğlu, Çorlu’da görev yapan mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltılı organizasyonda konuşan ve muhtarların merak ettikleri soruları cevaplayan Lifeport Hospital Genel Müdürü Yuşa Saldıray Saltoğlu, hastanede sunulan sağlık hizmetleri, hekim kadrosu, ileri tıp teknolojisi ve ekipmanları, mevcut fiziksel koşullar ve kurumun hedefleri ile ilgili detaylı bilgiler aktardı. Sohbetin ardından hasta odaları, yoğun bakım üniteleri ve poliklinikler gezildi. Hastanenin koşullarını beğenen muhtarlar, fotoğraf ve video çekmeyi de ihmal etmedi.

Çorlu’nun Yaşam Limanı

Düzenlenen organizasyonda konuşan Lifeport Hospital Genel Müdürü Yuşa Saldıray Saltoğlu “Çorlu’nun ‘Yaşam Limanı’ olmak için hizmete giren Lifeport Hospital, tamamen hasta odaklı bir kurum. As Tıp Merkezi ve Asrın Tıp Merkezi birleşerek ve yanlarına yeni ortaklar alarak, 100 yatak kapasiteli hastaneyi hizmete açtı. Hastanede; 54 hasta odası, 4 ameliyathane, 2 odalı uyku laboratuvarı bulunuyor. İleri teknolojide ekipmanlara sahip 17 yetişkin yoğun bakım ünitesi mevcut. Bunların 7 tanesi, özel yoğun bakım ünitesi. Bu bağlamda bölgedeki ilk hastane oluşu da Lifeport Hospital’ın farkını ortaya koyuyor. Kurumda üzerinde hassasiyetle durulan diğer bir konu da yeni doğan yoğun bakım ünitesi. Hayata gözlerini yeni açan minik misafirler için 13 adet yeni doğan bakım ünitesi mevcut. Binanın havalandırma, ısıtma, soğutma gibi sistemleri yüzde 100 akıllı sistem ile hizmet veriyor. 30 kişilik hekim kadrosu ve 255 personel ile her alanda hizmet edebilecek donanımı var. Toplam 8 bin metrekarelik 11 katlı binada, geniş bir acil servis bulunuyor.” dedi.

Tek kişilik izole odalar yapıldı

Saltoğlu “Epilepsi, psikiyatri ve nörolojik durumlarda doktor talepleri doğrultusunda hastanede hizmet veren ‘Uyku Laboratuvarı’ bulunuyor. Uyku laboratuvarında uyku sağlığının bozulmasına neden olan tüm uyku hastalıkları ile güncel tanı ve tedavi hizmetini kaliteli ve güvenilir bir şekilde veriliyor. Hasta normal ve doğal yollar ile uyuyor. Uykuda solunumun durması veya çeşitli hastalıkların gün yüzüne çıkmasıyla birlikte hastalar, teknisyenler tarafından izleniyor. Tespit edilen duruma göre rapor tutuluyor. Ameliyathaneler ve polikliniklerde tek kişilik yoğun bakım üniteleri var. Amaç; genel durumu ileri derecede bozulmuş, stabil olmayan, özellikli cerrahi sonrası postoperatif dönemde, ileri monitarizasyon ihtiyacı ve tedavi gereksinimi olan hastaların tek kişilik yoğun bakım ünitesinde tedavilerinin yapılması. Çocuk hastalar, enfekte hastalar ve özel steril ünitelerde yatması gereken hastalar için tek kişilik izole odalarımız mevcut.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
8407 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu