İş Dünyasının Kalbi, 200 Bin Kişinin Katıldığı Müsiad Expo'da Attı
reklam
18 Aralık 2016
İş Dünyasının Kalbi, 200 Bin Kişinin Katıldığı Müsiad Expo'da Attı

İş Dünyasının Kalbi, 200 Bin Kişinin Katıldığı Müsiad Expo'da Attı

MÜSİAD tarafından her 2 yılda bir İstanbul’da düzenlenen uluslararası MÜSİAD EXPO’nun 16’ncısı, CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. 100’ü aşkın ülkeden yaklaşık 200 bin ziyaretçinin katıldığı ticaret fuarı, ülke ekonomisine canlılık getirdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından İstanbul’da düzenlenen uluslararası MÜSİAD EXPO 2016, kapılarını 16’ncı kez açtı. 700 firma, 7 binden fazla yabancı iş adamı, 800’ü yabancı toplam bin satın almacı, 52 ülkeden alım heyetleri ve 100’ü aşkın ülkeden ziyaretçinin katıldığı fuara, Afrika damgasını vurdu. Yabancı ziyaretçilerin yüzde 30’unu Afrikalılar’ın oluşturduğu, 7 bini aşkın ikili iş görüşmesinin yapıldığı fuar, ülke ekonomisine canlılık getirdi. İş dünyasının kalbinin attığı MÜSİAD EXPO 2016’nın açılış programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılırken, 3’üncü High Tech Port (3’üncü Yüksek Teknoloji Fuarı) ve 20’nci Uluslararası İş Forumu (IBF) da eş zamanlı olarak düzenlendi. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, MÜSİAD Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Aslan ve MÜSİAD Tekirdağ Üyeleri, 16’ncı MÜSİAD EXPO Fuarı kapsamında stant açan Tekirdağ firmalarını basın mensupları ile birlikte ziyaret etti.

Olpak: “Tekirdağ Şube’mize teşekkür ediyorum.”

Tekirdağ ili genelinde görev yapan basın mensuplarının karşısına, MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Aslan ile birlikte geçen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak “Tekirdağ Şubemiz, İstanbul’a yakınlığı nedeni ile çok düzgün ve çalışkan bir şubemiz. Faaliyetlerine bakıldığı zaman, ben Genel Başkan olarak Tekirdağ Şube’mize teşekkür ediyorum.” dedi.

Aslan: “Ülkemize olan inancımız tamdır.”

Olpak’ın ardından söz alan MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Aslan ise “Bu yıl 16’ncısı yapılan MÜSİAD EXPO’yla; devlet adamlarını, siyasetçileri, iş adamlarını, girişimcileri, bürokratları, akademisyenleri ve yatırımcıları bir araya getirdik. MÜSİAD Tekirdağ Şubesi olarak üyelerimiz, bu fuarda yer aldı. Gayet güzel ve verimli bir fuar oldu, inşallah bereketi de olacak. Fuarda yer alan iş adamlarımızın, fuarın çok olumlu geçtiğini söylemesi bizi sevindirdi. Bu durum, bizim için oldukça gurur verici. Türkiye ekonomisi üzerine yapılan olumsuz yorumların ve ekonomimize zarar vermek üzere yürütülen algı operasyonlarının beyhude çabalardan ibaret olduğunu MÜSİAD EXPO ile tüm çevrelere gösterdik. Fuarımızı açarken dediğimiz gibi; Türkiye, Türkiye’den büyüktür ve bizim ülkemize olan inancımız tamdır.” diye konuştu.

MÜSİAD, dünyadaki ticaret ağını genişletiyor

Açıklamalarına devam eden Aslan “Genel Başkan’ımız Nail Olpak; İran Mühendisler Odası Başkanı Mr. Majed Ali Al-Tabba’a, TAAVVUN (Iran Chamber of Cooperatives) Odası Başkanı Dr. Bahman Abdullahi, Rusya Federasyonu Müslüman İşadamları Derneği Başkanı Mr. Shagimardanov Aydar Ravilevich ile MoU (Memorandum of Understanding- Ön Mutabakat) anlaşmaları imzaladı. MÜSİAD; İran, Ürdün ve Rusya ile imzaladığı bu anlaşmalarla, Türkiye’nin söz konusu ülkelerle pazar ağını büyütmeyi, dünyadaki ticaret ağını ve işbirliğini genişletmeyi ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.” dedi. Ayrıca önümüzdeki yıl Pakistan’da 4’th High Tech Port (4’üncü Yüksek Teknoloji Fuarı)’u düzenleyeceklerini ifade eden Aslan, 2017 yılında Afrika’da bir fuar yapmak için hazırlık yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Arıksoy: “Daha iyisini yapacağız!”

Fuarda, MÜSİAD Tekirdağ Şubesi Hizmet Sektör Komisyonu Başkanı Atilla Arıksoy da açıklamalarda bulundu. Arıksoy “Basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz, ayağınıza sağlık, fuarımıza geldiniz, bizi yalnız bırakmadınız, inşallah herkes buranın değerini anlayacak ve bundan sonraki süreçte de daha iyisini yapacağız.” diye konuştu.

Orhan: “Kendimizle gurur duyduk.”

Bahçe mobilyaları sektörünün ünlü markası Orhan’s Home Garden Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Orhan ise “Bu fuar, MÜSİAD’ın Türkiye’deki 16’ncı Fuarı. MÜSİAD Tekirdağ Şubesi olarak Şube Başkanı’mız Muzaffer Bey’in öncülüğünde biz de katıldık. Biz bu fuara, burada sergilenen ürünlerimiz ile ilk defa katılıyoruz. Ürünlerimiz, çok büyük ilgi gördü. Bizim segmentimizde ve bu kalitede başka bir ürün de yok! Biz de Tekirdağlı bir üretici olarak, kendimizle gurur duyduk. Fuar çok güzel geçti. Neticesi de çok güzel olur inşallah.” dedi.

Candan: “Umutla yerimizi aldık.”

Fuarla ilgili olarak, ME-SE İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti. Genel Müdürü Ahmet Candan da kısa bir açıklamada bulundu. Candan “Rahmet ve bereketi Allah’tan bekliyoruz. Ama fuardan da beklediklerimiz var. Bu fuar 2 yılda bir yapılıyor ve tüm dünyanın, özellikle İslam ülkelerinden gerek ülke başkanları gerek iş adamları nezdinde gezilen bir fuar. Biz de umutla, bu fuarda yerimizi aldık.” diye konuştu.

Kaan: “1993 yılından bu yana katılıyoruz.”

Kaanlar Gıda Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi olan Abdurrahman Kaan ise “Biz, 1993 yılından bu yana MÜSİAD fuarlarına katılıyoruz. İlk MÜSİAD fuarı, İzmir’de yapılmıştı. Biz Kaanlar Gıda Sanayi olarak, o günden beri katılıyoruz. 16’ncısını bu sene yapıyoruz. Son 2 senedir CNR Fuar Merkezi’ndeki 8 holün tamamını MÜSİAD olarak tutmuş bulunuyoruz. Burada; 500’ün üstünde firma, 10 bin civarında iş adamı ve 200 bine yakın ziyaretçiye ulaştık. Bu fuarda, sektörün tüm firmaları ile buluşup aynı zamanda satın alma görüşmeleri de yapıyoruz. Her kesimin bir birinden aldığı birçok şey var. Bununla birlikte biz de çeşitliliğe sahip olan ürünlerimizi tanıtma fırsatı buluyoruz. Gelen iş adamları içinde bizim sektör ile ilgili olanlar da var, olmayanlar da var. Onları da burada buluşturmuş oluyoruz.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1902 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu