Başkan Atalay: Pkk'ya Vuruyorsunuz, Chp'den Ses Çıkıyor!
reklam
18 Aralık 2016
Başkan Atalay: Pkk'ya Vuruyorsunuz, Chp'den Ses Çıkıyor!

Başkan Atalay: Pkk'ya Vuruyorsunuz, Chp'den Ses Çıkıyor!

AK Parti Şeyhsinan Mahalle Başkanlığı tarafından düzenlenen Çorlu İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay’ın sarf ettiği “PKK’ya vuruyorsunuz, CHP’den ses çıkıyor.” sözleri ise güne damgasını vurdu.

27 Kasım 2016 Pazar günü gerçekleştirilen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Teşkilatı Şeyhsinan Mahallesi Danışma Meclisi Toplantısı’na; AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, Çorlu Kadın Kolları Başkanı Dilek Aktolun, Çorlu İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Seçim İşleri Birim Başkanı Hakan Usta, Çorlu İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyasi ve Hukuk İşleri Birim Başkanı Ertürk Karakaş, Şeyhsinan Mahalle Başkanı Engin Yılmaz, Şeyhsinan Mahallesi Kadın Kolları Başkanı Fatma Aslan, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldılar. Oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşen Şeyhsinan Mahallesi Danışma Meclisi Toplantısı’nda, salonda yer bulamayan bazı partililer toplantıyı dışarıdan dinlemek zorunda kaldı.

Devletimiz, artık küresel bir güçtür

Seçim İşleri Birim Başkanı Hakan Usta, Siyasi ve Hukuk İşleri Birim Başkanı Ertürk Karakaş, Şeyhsinan Mahalle Başkanı Engin Yılmaz ve Şeyhsinan Mahallesi Kadın Kolları Başkanı Fatma Aslan’ın yaptığı “Hoşgeldiniz” konuşmalarının ardından kürsüye, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay geldi. Sözlerine, toplantıyı düzenleyen mahalle başkanlarına ve katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür ederek başlayan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay “Ülkemiz, hakikaten çok sıkıntılı bir süreçten geçmektedir. Bu ülkede, daha önce Gezi Olayları ile denediler, başaramadılar. 17-25 Aralık süreci ile denediler, başaramadılar. En son ellerini kana buladılar ve 15 Temmuz süreciyle bu milletin üzerine geldiler. Ancak iman dolu bu millet, göğsünü siper etti. Reis’ine de, vatanına da, milletine de, bayrağına da sonuna kadar sahip çıktı. Allah nasip ederse, sonunda ölüm de olsa sahip çıkmaya devam edecektir. Normal şartlarda bir araya gelmesi mümkün olmayan, kafasına silah dayasanız bir araya getiremeyeceğiniz şer odakları bir araya geldiler. Türkiye’ye diz çöktürülmek isteniyor ama artık eskisi gibi neme lazımcı, ‘Bana dokunmayan yılan, bin yıl yaşasın’ anlayışındaki bir Türkiye Cumhuriyeti yok. Bölgesine, çevresine, milletine sahip çıkan, hassasiyetlerini muhafaza eden, sorumluluğunun bilincinde bir devlet var. Bunu hazmedemiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bölgesinde küresel güç olarak kabul edilir haldedir. İsteseniz de bu böyle, istemeseniz de bu böyle.” dedi.  

PKK’ya vuruyorsunuz, CHP’den ses çıkıyor!

Konuşmasına, CHP’yi sert bir dille eleştirerek devam eden Başkan Atalay “Ülkemizin bu kadar kritik bir süreçten geçtiği dönemde, ana muhalefet partisi CHP’yi anlamak hakikaten mümkün değil! Akıl kârı da değil! İçteki ve dıştaki şer odakları, bir bütün olmuş. Bu milletin değerlerine, bu milletin liderine ve bu milletin geleceğine kastederken, onlarla birlikte hareket ediyorlar. FETÖ’ye vuruyorsunuz, CHP’den ses çıkıyor! PKK’ya vuruyorsunuz, CHP’den ses çıkıyor! Ancak biz, yaşadığımız bölge itibari ile hassasiyetleri muhafaza ediyoruz. Biz artık sokakta ve halkın içerisindeyiz. Bugüne kadar CHP’ye oy vermiş olan vatandaşlarımızla da görüşüyoruz. İnanıyorum ki; şartlanmalarla, takıntılarla, ‘Dedemin partisi’ mantalitesi ile sorgulamadan ve hiçbir şekilde düşünmeden destek veren bölgemiz vatandaşlarının, Atatürkçülük çizgisinden PKK çizgisine kaymış, Atatürkçülük çizgisinden Apo’culuk çizgisine kaymış CHP’ye oy vereceklerine inanmıyorum.” diye konuştu. 

Bırakın kardeşim, biz yapalım bu işi

CHP’nin genel anlamda siyaseti beceremediği gibi yerel anlamda da siyaset yapamadığını savunan Atalay “Artık bunlar genel anlamda siyaseti beceremedikleri gibi, yerelde de ellerini yüzlerine bulaştırmış durumdalar. İnsafsızlık, vicdansızlık ve adaletsizlik başını alıp gitmektedir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin TESKİ bütçesi ile alakalı olarak bir bilgi vermek istiyorum. 55 ilden büyük olan ve Trakya’nın merkezi konumunda olan Çorlu’muza, TESKİ bütçesinden yüzde 3,98 oranında pay verildi. Yani Çorlu için kişi başına düşen pay 89 TL. Bazı ilçelere yüzde 50 pay ayrılırken, Çorlu’muza yüzde 3,98 pay ayrılmasını kınıyorum. El insaf diyorum, Çorlu’ya sahip çıkın diyorum. Buradan da belediye başkanlarına sesleniyorum CHP’li meclis üyelerine sesleniyorum. Eğer Çorlu’nun hukukunu ve hakkını muhafaza edemeyecekseniz, Çorlu’nun hakkına sahip çıkamayacaksanız, bırakın kardeşim biz yapalım bu işi. Bu organizasyonu tertip eden mahalle başkanlarımıza ve katılımlarınızdan dolayı siz değerli mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum. Sizler böyle çalıştığınız sürece, 30 yıllık kâbusun Çorlu’dan kalkacağına inanıyorum.” dedi.

CHP, artık Atatürk’ün CHP’si değil!

AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Metin Akgün’ün ardından kürsüye AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel geldi. Konuşmasında CHP’yi eleştiren İl Başkanı Yüksel “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinin Tekirdağ milletvekili bir tweet atmış. Büyüğümüz Sayın Faik Öztrak, ‘Avrupa Birliği’nin ipine sarılalım!’ demiş. Yahu Avrupa Birliği’nin derdi bizi içine almak değil ki, kendileri zaten dağılmak üzere. Bize manda ve himayeyi teklif ediyorlar Sayın Vekilim, farkında değil misiniz? Bu millet 7 asır boyunca boyunduruk altına girmemişte, Avrupa Birliği’nin manda ve himayesine mi girecek? Bunu mu istiyorsunuz bizden? Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP’si, manda ve himayeyi elinin tersi ile itmiştir. Siz kimin CHP’sisiniz de manda ve himayeye girmeye çalışıyorsunuz ey milletvekilim! Cevap istiyorum cevap… Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinde görev yapan değerli Trakyalı milletvekillerine sesleniyorum. Kartal’da HDP ile birlikte miting yapan, bizim askerimize kurşun sıkan HDP ile birlikte yol yürüyen CHP ile aynı yolda yürümeye devam mı edeceksiniz? O sizin savunduğunuz CHP Atatürk’ün CHP’si değil! O CHP, Kılıçdaroğlu’nun CHP’sidir. Buradan bütün hemşerilerime sesleniyorum, lütfen sesime kulak verin. O CHP, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP değildir. Kılıçdaroğlu’nun CHP’sidir.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

Editör : Tuğberk Erdem
1911 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu