Mesleki Yeterlilik Ve Belgelendirme Sınavı Çorlu'da Yapıldı
reklam
05 Ocak 2017
Mesleki Yeterlilik Ve Belgelendirme Sınavı Çorlu'da Yapıldı

Mesleki Yeterlilik Ve Belgelendirme Sınavı Çorlu'da Yapıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve MEYBEM A.Ş. işbirliğinde hayata geçirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi Metal Sac İşlemeci ve Çelik Kaynakçı Alan Sınavları, Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iştiraki olan MEYBEM A.Ş. firması uzmanları gözetiminde teorik sınav ve sonrasında gruplar halinde performans sınavları yapıldı. 22-25 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 145 adayın katıldığı sınav sonunda başarılı olan adaylar, Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacaklar.

Meslek mensupları, bizimle iletişime geçsinler

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün “Avrupa Birliği kriterleri kapsamında tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler için gerekli olan ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ sınavları Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından 48 meslekte başlatıldı. TOBB tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş, inşaat, metal, otomotiv ve asansör sektörlerinde toplam 19 dalda MYK’dan sınav ve belgelendirme yetkisini almıştır. MEYBEM A.Ş tarafından Odamız işbirliğiyle ilçemizde gerçekleştirilecek sınavlarda başarılı olan adaylar ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ almaya hak kazanacaktır. ‘Çelik Kaynakçı’ ve ‘Metal Sac İşlemeci’ dallarında 8 firmadan toplam 145 aday ile sınavımızı gerçekleştirdik. Devletin teşviki ile yapılan sınavlardan tüm meslek mensuplarının başarılı çıkacağını umut ediyorum. Üye firmalarımızda çalışanların ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ alması için Çorlu TSO olarak her türlü çalışmayı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Firmalarımız ve meslek mensupları bizimle iletişime geçsinler.” dedi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi nedir?

5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu’nda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 48 meslekte, sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonu’ndan sağlanacaktır.

Sınav ve belgelendirme yapılan alanlar hangileri?

MEYBEM A.Ş. tarafından sınav ve belgelendirme hizmeti verilen alanlar ise şu şekilde sıralanıyor:

Asansör Bakım ve Onarımcısı (Seviye 3), Asansör Bakım ve Onarımcısı (Seviye 4), Ahşap Kalıpçı (Seviye 3), Betonarme Demircisi (Seviye 3), Betoncu (Seviye 3), Duvarcı (Seviye 3), İskele Kurulum Elemanı (Seviye 3), Sıvacı (Seviye 3), CNC Programcısı (Seviye 4), CNC Programcısı (Seviye 5), Metal Sac İşlemeci (Seviye 3), Metal Sac İşlemeci (Seviye 4), Çelik Kaynakçısı (Seviye 3), Makine Bakımcı (Seviye 3) ve Makine Bakımcı (Seviye 4).

Editör : Tuğberk Erdem
2038 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu