Meclis'ten, “15 Temmuz Şehitleri” İsmine “Red” Kararı Çıktı
reklam
05 Ocak 2017
Meclis'ten, “15 Temmuz Şehitleri” İsmine “Red” Kararı Çıktı

Meclis'ten, “15 Temmuz Şehitleri” İsmine “Red” Kararı Çıktı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri tarafından Köprübaşı Mevkii’nin isminin “15 Temmuz Şehitleri Meydanı” olarak değiştirilmesi yönünde verilen önerge, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nce reddedildi

Konuya ilişkin olarak basın açıklaması yapan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay “15 Temmuz 2016 gecesi meydana gelen, birlik ve beraberliğimize, ülkemizdeki kardeşlik iklimine, ülkemizin istikrarına ve kalkınmasına göz diken terör örgütlerinin tümüne karşı yürütülen mücadelede yaşamını yitiren ve 15 Temmuz’da milli irademize sahip çıkma adına şehit olan vatandaşlarımızla, 15 Temmuz gecesi hainlerin milletten gasp ettikleri jete, tanka ve silahlara karşı büyük bir vakar ile iman dolu göğüslerini siper eden, 24 gün boyunca demokrasi meydanlarında geceli gündüzlü nöbet tutan, ülkemiz demokrasisine müdahale edilmeyeceğini ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu bir kez daha ispatlayan yüce Türk milletinin fedakârlığı ve vatanseverliğinin hatırası olarak, Süleymanpaşa İlçesi Tekira AVM önünde yer alan Köprübaşı Meydanı’na (Tekira AVM önü) “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı” adı verilmesi hususunda, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’ne önerge verildi.” diye konuştu.

Büyükerşen’in ismini neden verdiniz?

Yaptığı açıklamaya devam eden ve toplantıyı yöneten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İçişleri Komisyonu Kararı’nı meclis üyelerinin oyuna sunduğunu belirten Başkan Atalay “Yapılan oylama sonrasında ‘15 Temmuz Şehitler Meydanı’ ismi, AK Partili üyelerin istemesine rağmen CHP’li üyelerin ‘Red’ oyu kullanması sonucunda reddedildi. Meclisin verdiği ‘Red’ cevabının ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Nevzat Bahar’ın ‘Bir CHP’li üye çıksın, gerekçesini açıklasın!’ demesine rağmen salonun sessiz kalması akıllarda soru işareti bıraktı. Bununla birlikte daha birkaç gün önce, Değirmenaltı Mahallesi’nde bulunan ve öğrencilerin yoğunluklu yaşadığı bölgedeki bir caddeye Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in isminin verilmesi de bir hayli şaşırtıcı.” dedi.

Bir kınamada Çorlu Belediyesi’ne

AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı bünyesinde yer alan Kemalettin Mahallesi Teşkilatı tarafından düzenlenen danışma toplantısındaki konuşmasında da benzer bir durumun Çorlu’da yaşandığını ifade eden Başkan Atalay “Önerge verilmesine rağmen ismi onaylamayan bir başka belediye de Çorlu Belediyesi. Çorlu Belediye Meclisi’nde, 10 tane partili üyemiz var. Bu meclis üyelerimiz, 15 Temmuz süreci sonrasında tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Çorlu’da bir yere isim verme teklifinde bulundular. 10 meclis üyemiz, yaklaşık 90 gün öncesinde Çorlu Belediye Meclis Başkanlığı’na yazılı teklifte bulunarak, Emlak Konutları bölgesinden Önerler Mahallesi’ne giden Çamlıbel Caddesi’nin isminin, 15 Temmuz Şehitler Caddesi olarak değiştirilmesini teklif ettiler. Ancak bugüne kadar yasal süresini geçmesine rağmen, hiçbir şekilde kabul etmediler, muhatap bile olmadılar. En son Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, AK Partili meclis üyesi arkadaşlarımız tarafından konunun yeniden gündeme alınması teklif edildi. Ancak CHP’li meclis üyeleri sayesinde reddedildi. Buradan Çorlu Belediye Başkanı’na, CHP’li meclis üyelerine sesleniyorum! Bu vatanın evlatları, 15 Temmuz sürecinde bu ülke için canlarını verdiler. Siz, onların ismini bir caddeye vermeyi bile çok gördünüz. Sizleri kınıyorum!” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
2041 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu