Bölgenin İlk I'inci Sınıf Atık Getirme Tesisi, Ergene'de Açıldı
reklam
05 Ocak 2017
Bölgenin İlk I'inci Sınıf Atık Getirme Tesisi, Ergene'de Açıldı

Bölgenin İlk I'inci Sınıf Atık Getirme Tesisi, Ergene'de Açıldı

Çevreye yönelik yatırım projelerine önem veren Ergene Belediyesi, Tekirdağ’ın ve Ergene’nin ilk I’inci Sınıf Atık Getirme Tesisi’ni hizmete sundu. Açılış nedeniyle Sağlık Mahallesi’nde düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak da katıld

Ergene Belediyesi I’inci Sınıf Atık Getirme Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Ergene İlçesi Sağlık Mahallesi eski futbol sahasının karşısında hizmete sunulan tesisin açılışına; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ergene İlçe Başkanı Erdinç İrel, Ergene Belediye Başkan Yardımcıları Nuh Nuhoğlu, Menderes Yıldız ve Ayça Çevikelli, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Tesiste, 14 farklı atık grubu toplanacak

Törenin açılış konuşmasını, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yaptı. Geri dönüşüm sayesinde hem doğanın hem de kıt kaynakların korunacağına dikkat çeken Başkan Yüksel “Kalabalıklaşan dünyamız nedeniyle her gün daha fazla tüketilen su, orman, maden ve petrol gibi doğal kaynaklarımızı, geri dönüşüm sayesinde daha uzun süreli kullanabiliriz. Tekrar değerlendirilebilen atıkları geri dönüştürerek, doğal kaynaklarımızı tüketmeden yeni ürünler elde edebilirsiniz. İşte bu tesis, bu amaçlara hizmet edecektir. I’inci Sınıf Atık Getirme Merkezi’mizin alanı bin 600 m² olup, yönetmeliğe uygun olarak hazırlanmış olan tesisimizde bir idari bina, atık biriktirme alanı ve kantar bulunmaktadır. Tesisimiz, çevre mühendisimizin sorumluluğunda ve mevzuata uygun olarak çalıştırılacaktır. Tesisimizde, toplamaya izin verilen; 14 farklı atık grubundan cam, metal, plastik, kâğıt ve karton ambalaj, flüoresan, pil, bozulmuş ilaç, araç lastiği, mutfak yağları ve elektronik atık gibi atıklar toplanacaktır. Mutfak atıkları, park ve bahçe atıkları, inşaat ve yıkıntı atıkları, endüstriyel atıklar, tıbbi atıklar ile patlayıcı ve radyoaktif atıklar, merkezimize kabul edilmeyecektir. Atık getirme tesisimizin, Ergene’mize ve belediyemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Başkan Albayrak: “Sorumluluğumuzun bilincindeyiz”

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in ardından söz alan ve kısa bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Büyükşehir Belediyesi olarak katı atıkların çevreye kazandırılması sorumluluğunda ve bilincindeyiz. Bu tesis şehrimiz, Ergene’miz ve bölgedeki tüm vatandaşlarımız için hayırlı olsun.” dedi ve çalışmalarından dolayı Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e teşekkür etti.

Bin adet Toros Sediri, toprakla buluştu

Ergene Belediyesi I’inci Sınıf Atık Getirme Tesisi’nin incelenmesinin ardından Çevre Koruma ve Araştırma Vakfı (ÇEVKOR) ve Ergene Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen ağaç kampanyası kapsamında, bin adet Toros Sediri’nin dikimi yapıldı. “Daha Yaşanılabilir Çevre, Daha Yaşanılabilir Ergene” hedefinden yola çıktıklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ilçenin değişik bölgelerinde ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını söyledi. Başkan Yüksel “İlçenin ekolojik koşullarına uyum sağlayacak ağaç türlerini Ergene’de yaygınlaştırmak ve vatandaşların ilçede sağlık içinde yaşamalarına katkı sağlayacak ağaçlandırma çalışmaları, ilçenin kentleşmesi açısından çok önemli. Ergene’yi, park ve bahçeleriyle, her anını yaşamaktan daha da keyif alacağınız bir ilçe haline dönüştüreceğiz.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
1852 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu