Gençlik Örgütleri, Erdoğan'ın İstifasını İstedi
reklam
26 Ocak 2017
Gençlik Örgütleri, Erdoğan'ın İstifasını İstedi

Gençlik Örgütleri, Erdoğan'ın İstifasını İstedi

Çorlu ve Kapaklı Gençlik Örgütü’nü “asılsız sebeplerle görevden aldığı” iddia edilen CHP Tekirdağ İl Gençlik Örgütü Başkanı H. Güvenç Erdoğan’a gösterilen tepkiler çığ gibi büyüyor. Ortak basın açıklaması yapan gençler, Erdoğan’ın istifasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu Gençlik Örgütü ve CHP Kapaklı Gençlik Örgütü’nü ‘asılsız sebeplerle görevden aldığı’ iddia edilen CHP Tekirdağ İl Gençlik Örgütü Başkanı Hasan Güvenç Erdoğan’a gösterilen tepkilerin, ardı arkası kesilmiyor. Ülkenin içerisinden geçmekte olduğu kritik süreçte alınan kararın hukuka aykırı ve yanlış olduğunu savunan CHP Çorlu, Ergene, Hayrabolu, Kapaklı, Marmaraereğlisi, Muratlı ve Saray Gençlik Örgütleri, Berkin Elvan’a “terörist” diyen Fahriyenur Başak’ı CHP Kapaklı Gençlik Örgütü Başkanlığı görevine atayan Erdoğan’ı istifaya davet etti. Yapılan ortak basın açıklamasına CHP Çerkezköy, Malkara, Süleymanpaşa ve Şarköy Gençlik Örgütleri’nin katılmadığı dikkatlerden kaçmazken, görevden alma kararının CHP Tekirdağ İl Gençlik Örgütü Seçimleri’nde yaşanan siyasi çekişmenin uzantısı olduğu ifade ediliyor.

ÇIKARLARI İÇİN ÖRGÜTÜ KARIŞTIRIYORLAR

Yapılan ortak basın açıklamasında “Öncelikle 11 ilçesi bulunan Tekirdağ’ın, 7 İlçe Gençlik Kolları Başkanları olarak sizlere hoş geldiniz diyor, saygıyla selamlıyoruz. Kalpaksız Kuvvay-i Milliyeci Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü iken şehit edilen Ali Gaffar Okkan’ı saygıyla anıyoruz. Karanlığın, çetelerin ve emperyalist güçlerin üzerine korkmadan giden aydınlarımız, bugün bizim mücadelemize ışık tutmaktadır. Dün aydınlarımızı, yazarlarımızı, bilim adamlarımızı katleden zihniyet, günümüzde de ülkemizin temellerini sarsmakta ve demokrasimizi, ülkemizin geleceğini, Mustafa Kemal Atatürk’ün İlke ve Devrimleri’ni ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Özgür basın susturulmuş, terör her gün içimizden birilerini koparıyor, devletin kadroları tarikatlar tarafından kuşatılmış, akademisyenler tutuklu, muhalif olan herkes terörist damgası yemekle karşı karşıya, geçim darlığı her geçen gün artmakta, ekonomimiz çöküşte ve ülkemiz bu karanlık günlerden geçerken, ‘Anayasa Değişikliği’ ile ‘Başkanlık’ dayatması Türkiye’yi ucu görünmeyen bir karanlık tünele sürüklüyor. Milletimizden saklanarak, görüşmelerin canlı yayınlanması engellenerek, iç tüzük, anayasa, hukuk yok sayılarak Türkiye’nin bunca sorunu varken, hiç bir sorununa çözüm olmayacak olan, ‘Anayasa Değişikliği’ ile rejim değiştirilmektedir. Partimiz ve milletvekillerimiz mecliste rejim değişikliği dayatmasına direnirken, adeta ulusal kurtuluş mücadelesindeki gibi tabanımız kilitlenmişken, birbirine sarılmışken, Türkiye’nin gözü kulağı demokrasimizi yıkan anayasa oylamasının olduğu saatlerde birileri maalesef parti içi kavgayı körüklemekte ve kendi şahsi çıkarları için örgütümüzü dizayn etmek için kafa yormaktaymış.” ifadeleri kullanıldı.

ALINAN BU KARAR, İHANET DEMEKTİR

Basın açıklaması “Bilindiği üzere İl Gençlik Kolları Başkanlığı 19.01.2017 tarihli ‘Görevden Alma ve Atama’ konulu yazısıyla Çorlu ve Kapaklı Gençlik Kollarımızı görevden aldığını duyurmuştur. Tüzük ve Yönetmelikler’in ilgili maddeleri gereği görevden alma ‘gerekçeli karar’ ile birlikte bir üst yönetim kurulunun kararı ile gerçekleşebilir. Bu görevden alma yazısında hiç bir gerekçe belirtilmemiştir. Ne yazık ki parti tüzüğünün görevden alma ile ilgili hangi maddesiyle, hangi yaptığımız davranış uyuşmaktadır bilememekteyiz. Tekirdağ kamuoyu da bilmektedir ki Çorlu ve Kapaklı Gençlik Kollarımız partimizin siyasi ahlakına, Atatürk İlke ve Devrimleri’ne, tarihsel geçmişine ve siyasal sorumluluğuna bağlı kalarak siyaseti sokağa taşıma gayreti ile çalışmalar yürütmektedir. Yaptıkları çalışmalarla ve örgütleriyle hem ilimizin hem de bölgemizin en güçlü ve çalışkan örgütleri arasında yer almaktadır. Bu kararı öğrendiğimizde aklımıza takılan en önemli soru şu: Hepimiz anayasa görüşmelerini dikkatle izlerken, rejim değişikliği dayatmasına karşı örgütümüz birleşmişken, nasıl bu işleri yapmaya, planlamaya, kurgulamaya vakit buldular? Gerçekten hayret ediyoruz! Bu süreçte, Türkiye’nin dönüm noktasında olduğu bir günde ‘görevden alma’ kararı vermek, Tekirdağ’ın dengeleriyle oynayıp bu partinin gençlerine ayak oyunlarıyla şahsi çıkarları doğrultusunda dizayn etmek, en başta ülkemize sonra örgütümüzü en son da bu kararı alanların kendilerine ihaneti demektir.” şeklinde devam etti.

SORUN CHP’DE DEĞİL, SORUMSUZ KİŞİLERDEDİR

Açıklamada “Bu kararlar örgütümüzün ve partimizin motivasyonunu, inancını, kararlılığını kırmaktadır. Basınla paylaşılan bu görevden alma haberlerini gören seçmen ‘CHP’de seçimle gelenleri, görevden gerekçesiz alıyorlar. CHP, daha kendi içinde demokrasiyi içselleştiremedi. Kendi içinde kavgayı bitiremedi.’ yorumunu yapmaktadır. Bizler sorunun CHP’den kaynaklanmadığını, sorumsuz kişilerin bu işleri yaptığını anlatmakta zorluk çekiyoruz. Örgütümüzü de partimizi de bu hale düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Buradan tüm kamuoyuna sesleniyoruz; CHP, kurumsal kimliği ile tüm kademeleri ile bu hukuksuzluğa dur diyecektir. Emin olun. Partimizi bu hale düşürenler, bir talihsizliğe daha imza attılar ne yazık ki. Demokratik yollarla seçilmişleri, hukuksuz bir şekilde görevden almaları yetmiyormuş gibi Kapaklı İlçemizde daha önceden bu sebeplerden İlçe Gençlik Kolları tarafından yönetiminden düşürülmüş ve İl Gençlik Kolu Başkanı Güvenç Erdoğan tarafından tekrar göreve iadesi istenmiş olan ve mücadelemizin simgesi Berkin Elvan’a ‘terörist’ diyecek kadar küçülen birini, Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı olarak atamıştır. Bu işin vebali her türlü sorumsuzluğun daha üstündedir.” ifadelerine yer verildi.

BERKİN ELVAN, MÜCADELEMİZİN SİMGESİDİR

Açıklamada “Hangi akla hizmet; 15 yaşında polisin attığı gaz kapsülü ile katledilen, tabutu kendinden ağır, kalbi dünyadan büyük, mücadelemizin simgesi Berkin Elvan’a terörist diyecek kadar alçalacak birini nasıl olur da, partimizin makamına layık görürler? Anlam veremiyoruz. Tüm bunları içine sindiremeyen, bu örgütün temsilcileri ve emekçileri olarak söylüyoruz; bunları yapanlardan, kendi hırsına yenik düşüp ülkemizin geleceğini geri plana atanlardan, değerlerimizden çok kendi dengelerini düşünenlerden,  parti kültürümüze, sol ahlaka ve insani değerlere aykırı iş yapanlardan, çoğulcu demokrasi anlayışını kavrayamamışlardan, biz değil ben diyenlerden bu partiyi temizleyeceğiz.” denildi.

ERDOĞAN, DERHAL İSTİFA ETMELİDİR

Açıklamanın son bölümünde “Anlattığımız gerekçelerle partimizin yetkili mercilerinden talebimiz;

1.Referandum öncesi gençlik örgütlerimize yapılan hukuksuz ve gerekçesiz bu dizayn etme çabasını partimizin örgütlülüğüne ve dinamik yapısına vurulmuş bir darbe olarak görüyoruz. Bu sebeple Çorlu ve Kapaklı Gençlik Örgütlerimiz hakkındaki karar durdurulmalı ve iptal edilmelidir.

2.İl Gençlik Kolları Başkanı Güvenç Erdoğan tarafından Berkin Elvan’la ilgili hakaretleri ve söylemleri bilindiği halde Kapaklı Gençlik Kolu Başkanı olarak atanan, Sol ahlaktan ve insani değerlerden nasibini almamış Fahriyenur Başak ve bu olayla alakalı kişiler partimizden ihraç edilmelidir.

3.Tüm bu kararları alırken parti ve ülke çıkarlarını hiçe sayan, kamuoyu önünde partimizi küçük düşüren, hukuk ve tüzük tanımayan CHP Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Güvenç Erdoğan istifa etmelidir.” ifadelerine yer verildi.

Yapılan ortak basın açıklamasına, yönetim kurulları adına imza koyan CHP İlçe Gençlik Örgütü Başkanları ise şu şekilde sıralanıyor:  Anıl Aktaş (CHP Çorlu Gençlik Örgütü Başkanı), Ufuk Baran (CHP Ergene Gençlik Örgütü Başkanı), Atakan Kızılarslan (CHP Hayrabolu Gençlik Örgütü Başkanı), Değer Koç (CHP Kapaklı Gençlik Örgütü Başkanı), Bedri Mert Öztürk (CHP Marmaraereğlisi Gençlik Örgütü Başkanı), Kaan Temizdünya (CHP Muratlı Gençlik Örgütü Başkanı) ve Tolga Özer (CHP Saray Gençlik Örgütü Başkanı).

Editör : Tuğberk Erdem
2228 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu