Genel Başkan Olpak: Mevcut Sistem Mutlaka Değiştirilmeli!
reklam
01 Şubat 2017
Genel Başkan Olpak: Mevcut Sistem Mutlaka Değiştirilmeli!

Genel Başkan Olpak: Mevcut Sistem Mutlaka Değiştirilmeli!

MÜSİAD Tekirdağ Şube Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılan Genel Başkan Nail Olpak “Türkiye’de ‘kuvvetler ayrılığı’ olarak ifade edilen, ama kurgusunda ‘kuvvetler karmaşası’ olan mevcut sistem, mutlaka değiştirilmeli. Mevcut sistem arızalı.” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Tekirdağ Şubesi’nin 3’üncü Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılmak üzere Çorlu’ya geldi. Derneğin Atatürk Meydanı’nda yer alan hizmet binasında düzenlenen toplantıda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak “Terörün 2016’yla birlikte geride kalmasını temenni ediyorduk, ama olmadı. Diyarbakır ve Şırnak’ta da terör saldırıları gerçekleştirildi. İstanbul saldırısı faili ise yakalandı. Bu, önemli bir gelişme. Maşanın bulunması, maşayı tutan ellerin de ortaya çıkmasını sağlar. Terör saldırıları, bizi birbirimize düşman etmek için tasarlanıyor. Güven duygusu kaybolsun, sağduyu ortadan kalksın, insanlar birbirine nefretle baksın istiyorlar. Bunlara verilecek en güzel cevap, birbirimize daha sıkı sarılmaktır. Eşimizle, dostumuzla, komşumuzla, ortağımızla, aramıza şeytanın girebileceği bir boşluk bırakmadan kenetleneceğiz.” dedi.

HİÇ BİR YATIRIMIMIZI ERTELEMEYECEĞİZ!

Genel Başkan Olpak “Hiç bir yatırımımızı, hiç bir programımızı iptal etmeyeceğiz. Tam tersine daha da arttıracağız. Nitekim öyle yaptık. Sadece son 3 ayda, bütün şube açılışlarında olduğu gibi şahsen katılımımla, Johannesburg, Karlsruhe, Makedonya, Seydişehir, Avustralya, Japonya, Bartın, Sudan, Amsterdam MÜSİAD Şubeleri’mizi açtık. 09-12 Kasım arasında, birilerinin ‘Kaç holü iptal edeceksiniz?’, ‘Kaç bin yurtdışı misafiriniz katılımını iptal etti?’ dedikodularına en güzel cevabı vererek, Cumhurbaşkanı’mızın, Başbakan’ımızın, Bakanlar’ımızın teşrifiyle, MÜSİAD EXPO’yu gerçekleştirdik. Sadece 15 gün sonra, Avrupa-Ortadoğu-Afrika Uydu Operatörleri Birliği’yle, Ulaştırma Bakanlığı’mızın desteğiyle, Global Satellite Show’u gerçekleştirdik. 100 milyar dolar piyasa değeri olan uydu piyasasının CEO’larını ağırladık. Temel atma törenimizi de, bu söylemimizin devamı olduğu için, birilerine verilecek en güzel cevap olarak gerçekleştirdik. Hiç bir yatırımımızı ertelemiyoruz, hiç bir programımızı iptal etmiyoruz. Bu güzel yolda, varlığınız ve desteğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

DURUŞUMUZU ORTAYA KOYMANIN HUZURU İÇİNDEYİZ!

5 yıllık görevini devretme hazırlığında olduğunu da kaydeden Nail Olpak “Gezi olayları, 17-25 Aralık, yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı Seçimi, 07 Haziran Milletvekili Seçimi ve geçiş hükümeti, Kasım Seçimleri, 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi, Güney’de yeni devlet arayışları ve iç savaş, düşürülen Rus uçağı, daha neler neler…  Bu süreçlerin tümünde, MÜSİAD olarak her zaman yerinde ve anında duruşunu ortaya koymanın, görevini yapmanın huzuru içindeyiz. Gezi Olayları’nın sabahındaki açıklamalarımız, 17 Aralık’ta herkes kenara çekilmişken yaptığımız basın toplantımız, 15 Temmuz gece yarısı yayınladığımız ilk mesajlarımız, bizi biz yapan, bizi olmamız gerektiği gibi farklı kılan değerlerimiz oldu ve olmaya da devam edecek hamdolsun. Bunlar yaşanırken, hayat da akmaya devam ettiği için, biz de çalışmalarımıza aralıksız devam ettik. Ocak ayında, şubelerimizin genel kurulları var. Biliyorsunuz, MÜSİAD’ta görevler rakipler arası yarış neticesinde belirlenmez. Bu, bir bayrak yarışında, aynı ekip elemanlarının bayrak değişimi gibidir. MÜSİAD, akşam karar alıp sabah harekete geçen bir kurum değildir. Türkiye’nin, yurt içinde ve dışında en yaygın işadamları derneğiyiz. Küresel bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu kadar büyük bir yapının, oturmuş kurulları ve kuralları vardır.  Bu teşkilatın genel başkanı olarak, yeni genel başkan seçimindeki karar alma süreçlerini de açıklamıştım. Yeni genel başkanımız ve yönetimi, önceden olduğu gibi bu dönemde de, bu süreçler işletilerek belirlenecektir. Yönetim kurulu üyelerimizin yurt içi ve yurt dışı şube başkanlarımızın görüşleri alınacak. Önceki genel başkanlarımızla bir heyetimiz var, onlarla konuşulacak. Sonra isim ortaya çıkacak ve onunla yola devam edilecek.” dedi.

MEVCUT SİSTEM MUTLAKA DEĞİŞTİRİLMELİ!

Yeni Anayasa çalışmalarında sona gelindiğini söyleyen Olpak “MÜSİAD olarak, Cumhurbaşkanı’nın ilk defa halk tarafından seçilme sürecinin başından beri söylediğimiz bir gerçek var. Türkiye’de ‘kuvvetler ayrılığı’ olarak ifade edilen, ama kurgusunda ‘kuvvetler karmaşası’ olan mevcut sistem mutlaka değiştirilmeli. Mevcut sistem arızalı. Bugün; tamamen yasal yetkilerini kullanan, bunları kullandığı için kimilerince eleştirilen, sorumluluk da taşımayan bir Cumhurbaşkanlığı Sistemi var. Üstelik millet tarafından seçilmek gibi güçlü bir dayanağa da sahip. Sistemin hem fiili ve yasal durumunun tarif edecek şekilde tanımlanması, hem de Türkiye’ye ayak bağı olan taraflarının düzenlenmesi gerekiyor. Bugün yapılan değişiklik de tam olarak bu. Elbette, TBMM ve millet karar verecek. Meclis ve referandum süreçlerinin daha sakin bir üslupla, salimen tamamlanmasını ve hızla Türkiye’nin ilerlemesine engel teşkil eden sorunların çözümüne odaklanmayı bekliyoruz. Yeni Anayasa’nın ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin, ülkemiz için hayırlara vesile olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
1783 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu