Birçok Üründe Kullanılan Palm Yağı Gündeme Oturdu
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve son olarak Avrupa
Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından hazırlanan rapora göre, palm
(palmiye) yağının kanserojen madde içerdiği açıklanırken, palmiye yağı kullanılan ürünler ile ilgili
tartışmaların ülkemizde de artarak sürdüğü tespit edildi.
Uzmanlara göre palmiye yağının rengi ve
kokusunu gidermek için 200 derecenin üzerinde ısıtılmasının kansere davetiye
çıkardığı belirlendi. Palmiye yağının kullanımı ile ilgili olarak Gıda Tarım ve
Hayvancılık Bakanlığı da inceleme başlatarak sonuçlarını kamuoyu ile
paylaşacağını açıklarken, konuyla ilgili medyada da çok kısa sürede oldukça fazla
haber ve açıklama yer aldı.
Televizyon, internet ve yazılı basında palm
yağı ile ilgili çıkan haberleri inceleyen bir medya takip ajansının araştırmasına
göre, palm yağı hakkında son bir haftada medyaya toplam bin 837 haber yansıdığı
belirlendi. Palm yağının kanserojen madde içermesi haberleri ile yeniden
gündeme gelen kanser ile ilgili ise aynı süreçte televizyon, internet ve yazılı
basında toplam 5 bin 712 haber yer aldığı tespit edildi.
Benzer Haberler
- Ramazan Bayramı Sofraları, Sağlığınızdan Etmesin!
- SSPE Hastaları ve Yakınları Çare Arıyor!
- Minik Öğrencilere, Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi Verildi
- Başkan Yüksel, Tüm Vatandaşlara Aşı Çağrısında Bulundu
- Vatandaşlarımızın Sağlığı, Bizim Sağlığımızdır!
- Ergene Belediyesi, Aile Danışmanlığı Hizmetine Başladı
- Koronavirüs (COVID-19) Salgınıyla Mücadelede Taviz Yok!
- Rumeli İskelesi, COVID Aşı İstasyonu Haline Geldi
- Tura Katılan 35 Tekirdağlı, Karantinaya Alındı
- 24 Bin 82 Aile Hekimine, “Sosyal Medya” Ayarı Verildi!