Birçok Üründe Kullanılan Palm Yağı Gündeme Oturdu
reklam
01 Şubat 2017
Birçok Üründe Kullanılan Palm Yağı Gündeme Oturdu

Birçok Üründe Kullanılan Palm Yağı Gündeme Oturdu

WHO’nun ardından EFSA’nın da palm (palmiye) yağının kanserojen madde içerdiğini açıklaması, konu hakkındaki tartışmaları gündeme taşıdı. Bir medya takip ajansının araştırmasına göre, palm yağı hakkında son bir haftada 2 bine yakın haber çıktı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve son olarak Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından hazırlanan rapora göre, palm (palmiye) yağının kanserojen madde içerdiği açıklanırken,  palmiye yağı kullanılan ürünler ile ilgili tartışmaların ülkemizde de artarak sürdüğü tespit edildi.

Uzmanlara göre palmiye yağının rengi ve kokusunu gidermek için 200 derecenin üzerinde ısıtılmasının kansere davetiye çıkardığı belirlendi. Palmiye yağının kullanımı ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da inceleme başlatarak sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağını açıklarken, konuyla ilgili medyada da çok kısa sürede oldukça fazla haber ve açıklama yer aldı.

Televizyon, internet ve yazılı basında palm yağı ile ilgili çıkan haberleri inceleyen bir medya takip ajansının araştırmasına göre, palm yağı hakkında son bir haftada medyaya toplam bin 837 haber yansıdığı belirlendi. Palm yağının kanserojen madde içermesi haberleri ile yeniden gündeme gelen kanser ile ilgili ise aynı süreçte televizyon, internet ve yazılı basında toplam 5 bin 712 haber yer aldığı tespit edildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1956 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu