Trakya Peyniri, Markalaşma Yolunda İlerliyor
reklam
01 Şubat 2017
Trakya Peyniri, Markalaşma Yolunda İlerliyor

Trakya Peyniri, Markalaşma Yolunda İlerliyor

Tekirdağ ilinde hizmet veren süt ve süt ürünleri sektör temsilcileri, TRAKYAKA ev sahipliğinde bir araya geldi. Sektörün sorunlarını görüşmek üzere gerçekleştirilen toplantıda, Trakya peynirinin markalaşması ve pazarlanması konuları da ele alındı.

Toplantıya; Tekirdağ Tarım İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile Tekirdağ İli Süt ve süt ürünleri sektör temsilcileri katıldı.

TRAKYA PEYNİRİ, İSTANBUL PAZARINDA

Toplantıda konuşan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin “Trakya peynirinin pazarlanması ve markalaşması konusunda, her türlü desteği vermeye hazırız. Tüm aşamalarda beraber hareket edeceğiz. Sizler, Trakya peynirinin pazarlanması ve tanıtılmasında, Tekirdağ’a yakın olan İstanbul gibi büyük bir pazarda da Trakya peyniri markasıyla ürettiğiniz ürünleri satma imkânına kavuşacaksınız.” dedi.

ÜST BİRLİK OLUŞTURULACAK

Markalaşma konusunda Trakya peyniri isminde fikir birliğine varılarak, Trakya peynirinin bu isim ile pazarlanmasına ve markalaşmasına karar verildi. Toplantıda Trakya peynirinin pazarlanması hususunda bir üst yapı kurulması konusu da tartışıldı. Üst birliğin, anonim şirket mi yoksa kooperatif mi olacağı konusunda ise herhangi bir görüş birliğine varılamadı. Bir sonraki toplantıda bu konunun tekrar görüşülmesine karar verildi.

TRAKYAKA DESTEK VERECEK

Peynirin pazarlanmasında asıl hedefin ihracat veya büyük zincir marketlerden çok yöresel ürün noktaları olması gerekliliği vurgulanırken bu konuda Trakya bölgesine özgü ürünlerin yer aldığı tek mağaza altında, niş yapılanmalar oluşturulabileceği belirtildi. Trakya peynirinin pazarlanması ve tanıtılması stratejisi hususunda üreticiler, TRAKYAKA Genel Sekreterliği’nden teknik ve finansal yönden desteğe ihtiyaçları olduğunu belirttiler. Bu konuda TRAKYAKA’nın hangi aşamada ve ne şekilde bir destek vereceğinin görüşülmesiyle toplantı sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1875 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu