Selimiye'den Sonra Trakya'nın En Büyüğü Olacak
reklam
01 Şubat 2017
Selimiye'den Sonra Trakya'nın En Büyüğü Olacak

Selimiye'den Sonra Trakya'nın En Büyüğü Olacak

Ergene İlçesi Sağlık Mahallesi’nde yapılacak olan Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Edirne’deki Selimiye Camii’nden sonra Trakya’nın en büyük 2’nci camisi olacak 5 bin kişilik projenin, 2 yılda tamamlanması planlanıyor.

Ergene İlçesi Sağlık Mahallesi’nde yapılacak olan Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin temeli; Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Ergene Müftüsü Şaban Çakmak, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle atıldı.

TRAKYA’NIN EN BÜYÜK 2’NCİ PROJESİ

Edirne’deki Selimiye Camii’nden sonra Trakya’nın en büyük 2’nci camisi olacak Hoca Ahmet Yesevi Camii, 4 bin 500 m² alan üzerine kurulacak. Bin 932 m²’lik otoparkı ve bin 700 m²’lik kapalı alanıyla Trakya’nın örnek yapılarından biri olacağına kesin gözüyle bakılan modern projenin, 2 yılda tamamlanması planlanıyor. Ergene Belediyesi tarafından Hoca Ahmet Yesevi Camii Derneği’ne tahsisi yapılan 5 bin kişi kapasiteli projenin; cami alanı, şadırvan, kadın ve erkek tuvaletleri, biri bayanlara biri engellilere diğeri ise erkeklere hizmet verecek 3 adet asansör, 2 adet makber, derslik, konferans salonu, emzirme odaları ve çocuk oyun alanları ile vatandaşlara hizmet vereceği açıklandı. Bir katı sadece bayanlara özel olan Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde kadınlar, Cuma ve bayram namazlarını da rahatlıkla kılabilecekler.

EN ÖNEMLİ HUZUR YERLERİDİR

Temel atma töreninde bir konuşma yapan ve camilerin Allah nezdinde en önemli huzur, birlik, kaynaşma ve ibadet yerleri olduğunu belirten Ergene İlçe Müftüsü Şaban Çakmak “Bu caminin yapımında A’dan Z’ye emeği geçen dernek temsilcilerine, mimarına, mühendisine, burada çalışacak olan işçi kardeşlerime her türlü kazadan beladan muafiyet dilerim. Temel atma törenimizde hazır bulunan herkese de iştiraklerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

İLÇEMİZE, HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Ergene İlçe Müftüsü Şaban Çakmak’ın ardından kürsüye gelen ve konuşmasında Tevbe Süresi 18’inci Ayeti’nde yer alan sözlere yer veren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ise “Bugün bizler için çok anlamlı bir gün bölgemizin en büyük camiin temelini atıyoruz. Dilerim bu temelini atacağımız cami, şehrimizde huzur ve birliğin devamına vesile olur. ‘Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve Ahiret Günü’ne iman eden, namazını dost doğru kılan, zekât veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder.’ İşte bugün, bu inançla camimizin temelini attık. İlçemize, hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

ERGENE’DE İLKLERİ BAŞARDIK

Temel atma töreninin son konuşmasını, Ergene İlçe Kaymakamı Fatih Kızıltoprak gerçekleştirdi. Ergene’de ilkleri başardıklarını ve başarılan bu güzelliklerden dolayı da kıvanç duyduklarını ifade eden Ergene İlçe Kaymakamı Fatih Kızıltoprak “Dernek yönetimine, benim naçizane bir tavsiyem olmuştu. Bu projenin sadece camii alanı olarak değil, otoparkı ve sosyal donatı alanlarıyla da adından söz ettirecek bir yapı olmasını tavsiye etmiştim. Sağ olsunlar, bu noktada da bizleri kırmadılar. Camiin yapımını, 2 sene içerisinde bitireceğimizi düşünüyorum. Ben de elimden gelen yardımı yapacağım. İlçemize, hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Konuşmaların akabinde yapılan duanın ve kesilen kurbanın ardından caminin temeli atıldı ve Hoca Ahmet Yesevi Camii Derneği’ne bağışta bulunan hayırseverlere plaket takdim edildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1869 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu