Sokak Hayvanlarını Korumak İçin Uyarı Afişleri Asıldı
reklam
02 Şubat 2017
Sokak Hayvanlarını Korumak İçin Uyarı Afişleri Asıldı

Sokak Hayvanlarını Korumak İçin Uyarı Afişleri Asıldı

Ergene Belediyesi, sokak hayvanlarının korunmasına ve halkın bu konuda bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalara yardımcı olmak amacıyla kolları sıvadı. İlçe genelinde yasal uyarı afişleri asılırken, vatandaşlar duyarlı davranmaya davet edildi.

Yasal uyarı afişlerinde “Sokaklar Sahipsiz Hayvanların Yaşam Alanlarıdır. Sokak Hayvanlarına Kötü Davrananlara, Uzaklaştırmaya Çalışanlara ve Sokaktaki Beslemelerine Engel Olanlara, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Gereğince Cezai İşlem Uygulanır.” bilgisi yer alırken, Ergene Belediyesi sokak hayvanlarına yönelik barınak ve beslenme ihtiyaçlarını da karşılamaya devam ediyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Ergene Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanları konusunda vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetleri anında değerlendiriyor. Ergene Belediye personeli Sorumlu Veteriner Hekim Ahmet Sezer, sokak hayvanlarının barınak ihtiyaçlarından beslenmesine kadar pek çok alanda hizmet verdiklerini belirtti.

Konuya ilişkin olarak kısa bir açıklama yapan Sezer “Bu soğuk kış günlerinde, yiyecek bulmakta sıkıntı yaşayan sahipsiz sokak hayvanları için ilçenin çeşitli noktalarında yiyecek bırakma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her canlının yaşama hakkına sahip olduğu anlayışını benimseyerek, imkânlar ölçüsünde barınak ve taşıma aracına kadar sokak hayvanları adına çok sayıda çalışmayı hayata geçirdik. Hayata geçirdiğimiz bu çalışmalar hayvanseverler tarafından da memnuniyetle karşılanmaktadır.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1980 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu