Okul İnşası İçin Çorlu'nun Hedefi, 253 Bin Sms
reklam
03 Mart 2017
Okul İnşası İçin Çorlu'nun Hedefi, 253 Bin Sms

Okul İnşası İçin Çorlu'nun Hedefi, 253 Bin Sms

Çorlu halkı, son yılların belki de en anlamlı birlikteliğine imza atıyor. Aziz şehitlerimiz adına yapılacak olan 15 Temmuz İlkokulu’nun inşası için düzenlenen yardım kampanyasına verilen destekler, her geçen gün çığ gibi büyüyor. Hedef, 253 bin SMS…

Çorlulu vatandaşlar, aziz şehitlerimiz adına yapılacak olan 15 Temmuz İlkokulu’nun inşası için, son yılların en güzel birlikteliğine imza atıyor. 5901’e SMS atılarak 10 TL. bağış yapılabilen yardım kampanyasına verilen destekler, her geçen gün daha da büyüyor. 7’den 70’e herkesin ve her kesimin katılımı ile şekillenen kampanya, adeta eğitim seferberliğine dönüştü.

KAMPANYANIN HEDEFİ 253 BİN SMS

2016 yılının ortalarında, Çorlu’da görev yapan basın mensuplarının fikri ile ortaya çıkan ve 15 Temmuz sürecinin yaşanmasının ardından olgunlaşan yardım kampanyası kapsamında, 24 derslikli okul inşası için düğmeye basıldı. Kamu kurumları, yerel yönetimler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, gazeteciler, siyasi partiler ve vatandaşlar, 5901’e mesaj atarak 10 TL. bağış yapmak için adeta seferberlik ilan etti. Çorlu’nun nüfusu olan 253 bin rakamının, toplam SMS sayısı olarak hedeflendiği okul kampanyasında Çorlu, eşi görülmemiş bir birliktelik örneği sergiliyor. Vatan müdafaası için canlarından vazgeçen aziz şehitlerimizin anısına yapılacak olan 15 Temmuz İlkokulu, eğitim alanında yaşanan okul sıkıntısına da bir nebze çare olacak.

HER KESİMDEN DESTEK GELİYOR

“Çorlu Şehitliği’nde yatan vatan evlatlarının isimlerinin inşa edilecek 24 derslikli okuldaki sınıflara verilerek yaşatılması” fikrinin de ortaya çıkmasıyla birlikte, yardım kampanyası ayrı bir ivme kazandı. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın başkanlık görevini yürüttüğü Çorlu Eğitim ve Spor Vakfı’nda yaşananlar ise, Çorlu halkının şehitlere göstermiş olduğu vefanın en büyük örneği olarak hafızlardaki yerini aldı. Minik bir öğrencinin kumbarasını alarak bağışta bulunması, bir taksi şoförünün aracının plakasını yazarak 5901’e attığı SMS’le bağış yapması, Ergene Vadisi İlkokulu öğrenci velilerinin bir araya gelerek 18 bin TL. bağış toplamaları, Çorlu Huzurevi’nde kalan sakinlerin 800 TL. toplayarak okul inşasına destek çıkmaları ise, kampanyanın yürek ısıtan detaylarını oluşturuyor.

İŞ DÜNYASI DA KAYITSIZ KALMADI

Çorlu iş dünyasından birçok isim, yaptıkları gerek nakdi gerekse ayni yardımlarla projeye destek verdiler. Aynı iş kolunda faaliyet gösteren ticaret erbapları da kendi aralarında bir araya gelerek katkıda bulunuyorlar. Hazır beton, demir, boya, elektrik, mermer, kum ve okul inşasında kullanılabilecek yapı elemanları ise aynı işi yapan farklı şirketlerin aralarında kurdukları konsorsiyumlarla tedarik ediliyor. İlçede hizmet veren tüm hafriyat firmaları, okul inşaatının hafriyatını elbirliği ile yapma kararı alırken okulun temelleri, 18 Mart Şehitler Günü’nde okulun asıl sahipleri olan Çorlu halkı ile atılacak.

BASIN, HER ANLAMDA SAHİP ÇIKIYOR

Gerek sanayi gerekse nüfus anlamında Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan ve ülkenin 81 ilinden gelen farklı siyasi görüş ve etnik kökene sahip vatandaşları barındıran Çorlu’da yaşanan birliktelik, kamuoyunda da takdirle karşılanıyor. Çorlu Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden tiyatro ekibi sergiledikleri oyunun gelirini okul kampanyasına bağışlarken, Çorlu’daki gazeteler ve internet haber siteleri de kampanyanın duyurulması anlamında el birliğiyle emek sarf etmeye devam ediyorlar.
Editör : Tuğberk Erdem
2530 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu