2016 Yılı İçerisinde, 5 Bin 882 Adet Ağacı Kurtardık
reklam
08 Nisan 2017
2016 Yılı İçerisinde, 5 Bin 882 Adet Ağacı Kurtardık

2016 Yılı İçerisinde, 5 Bin 882 Adet Ağacı Kurtardık

Ambalaj Atıkları Yönetim Planı kapsamında ilçe genelinde ambalaj atık toplama ekipmanı sayısını arttıran Kapaklı Belediyesi, içecek kutusu şeklinde olan 12 adet yeni atık toplama ekipmanını Kapaklı’nın değişik lokasyonlarına yerleştirdi.

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Daha önce yerleştirilmiş olan ambalaj atık toplama ekipmanlarında olduğu gibi, yeni ekipmanlara da sadece kâğıt, plastik ve metal ambalaj atıklarının atılması gerekiyor. Cam ambalajların cam kumbaralarına, diğer evsel atıkların da çöp konteynırlarına atılması konusunda da vatandaşlarımız dikkat etmelidir.” dedi.

VATANDAŞIN KAPISINDAN DA ALABİLİRİZ

Vatandaşların evlerinden çıkan ambalaj atıklarını kendisine en yakın ambalaj atık toplama ekipmanına atabileceğini ifade eden Başkan Mandalı “Vatandaşlarımız atıklarını atık getirme merkezine de getirebilir veya taşıyamayacağı kadar çok ambalaj atığı var ise 444 80 59 numaralı telefondan Temizlik İşleri Müdürlüğü’müzü arayarak kapısından alınmasını da sağlayabilir.” diye konuştu.

5 BİN 882 ADET AĞACIN KESİLMESİNİ ÖNLEDİK

Mandalı “2016 yılı içerisinde 346 ton kâğıt, 73 ton plastik, 4 ton metal ve 180 ton cam olmak üzere, toplam 602 ton ambalaj atığını ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırdık. 1 ton kâğıt ambalaj atığının geri dönüşüme gönderilmesi ile 17 adet ağacın kesilmesi önleniyor. Buna göre sadece kâğıt ambalajlarımızı geri dönüşüme gönderdiğimiz için Kapaklı olarak, 2016 yılı içerisinde 5 bin 882 adet ağacın kesilmesini önlemiş olduk. Ayrıca yeni yerleştirdiğimiz ambalaj atık toplama ekipmanlarının sayısını, yıl içerisinde daha da arttırmayı planlıyoruz.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1940 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu