Greenpeace Akdeniz: Mücadeleye Devam Edeceğiz!
reklam
08 Nisan 2017
Greenpeace Akdeniz: Mücadeleye Devam Edeceğiz!

Greenpeace Akdeniz: Mücadeleye Devam Edeceğiz!

Marmaraereğlisi’nde yapılması planlanan kömürlü elektrik santraliyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gelen Greenpeace Akdeniz üyeleri, yaşanabilir bir çevreyi tehdit edecek her türlü yatırım ve yapı ile mücadele edeceklerini kaydettiler.

Marmaraereğlisi’nde incelemelerde bulunan Greenpeace Akdeniz üyeleri; Avukat Deniz Bayram, İbrahim Çiftçi, Özay Özer, Tekirdağ Tabipler Odası ve Halk Sağlığı Uzmanı Gamze Varol Saraçoğlu, Ergene Belediyesi’nden Doğan Durmaz, Ergene Çevre Derneği, Silivri Çevre Derneği, Trakya Platformu, Temiz Hava Platformu, Marmaraereğlisi Çevre Platformu ve Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri,  Belediye Başkanı Uyan’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaretlerinin sebebinin Marmaraereğlisi’nde yapılacak olan kömürlü elektrik santrali, petrokok kömürü ve antrasit kömürü depolama alanı ile ilgili olduğunu belirten Greenpeace üyeleri, Başkan Uyan ile bilgi alışverişinde bulundular.

Misafirlere hitaben konuşan Başkan Uyan “Yaşadığımız ilçe, hepimizin ortak yaşam alanı. Burada kurulacak ve sağlığımızı tehdit edecek her türlü yapılanmaya karşıyız. Bu konuda Marmaraereğlisi halkı ile birlikte mücadelemiz devam ederken, siz değerli Çevre Gönüllüleri’mizin de yanımızda olduğunu bilmek ve desteğini görmek bizim için çok önemli. Kanser riski olan bir yerde yaşamayı kimse istemez. Bundan dolayı şirin ilçemizin havasını kirletmeye izin vermek, uzun vadede geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurur. Rahat nefes alabilmek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için mücadelemize devam edeceğiz.” dedi.

Yapılan bilgi alışverişi sonunda Greenpeace üyeleri vatandaşın sağlığını ön planda tuttuğu ve yaşanabilir bir çevreyi tehdit edecek her türlü yatırıma karşı verdiği mücadeleden dolayı Uyan’a teşekkürlerini ileterek, her zaman destek olmaya hazır bulunduklarını belirttiler.

Editör : Tuğberk Erdem
1791 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu