Aziz Şehitlerimizi Saygı, Şükran Ve Minnetle Andık
reklam
10 Nisan 2017
Aziz Şehitlerimizi Saygı, Şükran Ve Minnetle Andık

Aziz Şehitlerimizi Saygı, Şükran Ve Minnetle Andık

Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı, dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 102’nci yıl dönümü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Ergene’de düzenlenen programlarla kutlandı.

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 102’nci yıl dönümü kutlamaları, Ergene Velimeşe Şehitliği önünde düzenlenen çelenk koyma töreni ile başladı. Tören; saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesi ile devam etti. Akabinde şehit mezarları ziyaret edilerek dualar okundu ve şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı. Velimeşe Şehitliği’nin ardından Velimeşe Şehit Piyade Arman Galata İlköğretim Okulu’ndaki programa geçildi. Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü, Ergene Belediye Başkanlığı tarafından Ulaş Hizmet Binası’nda düzenlenen tören programıyla devam etti.

ÇANAKKALE MÜCADELEDİR, İNANÇTIR

Ergene Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü vesilesiyle “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi ” adlı bir program gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yaptı. Başkan Yüksel “Çanakkale Savaşı’nı tarihe sığdırmak, elbette ki mümkün değildir. Çanakkale Savaşı, öyle kolay anlatılamaz. Tarihin, yaşanmış en büyük siper savaşıdır. Çanakkale mücadeledir, Çanakkale inançtır, Çanakkale bağımsız geleceğin miladı ve kurtuluşun ilk adımıdır. Çanakkale, tarihimizin en hüzünlü zaferidir. Yokluklar içindeki bir milletin, çağın en güçlü devlet ve silahlarına topyekûn direnişinin gerçek bir destanıdır.  Bu destanın her satırında, insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahla değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklerimize ve Mustafa Kemal Atatürk’e aittir. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk Milleti’nin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyor, saygılarımı sunarım.” dedi.

DÜNYA TARİHİNİN EN KANLI SAVAŞI

Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Hasan Akgün ise “Çanakkale Zaferi, Türk ordusunun kazandığı destansı zaferlerden sadece birisidir. Dünya tarihinin en kanlı savaşlarının yapıldığı Çanakkale Cephesi’nde Türk ordusu olağanüstü bir başarı göstererek, on binlerce şehit vermesine karşın düşmana geçit vermemiştir. Millet bilincinin en ağır duygularıyla yaşandığı bugünlerde, üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımızı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

İZMİR MARŞI, COŞKUYLA OKUNDU

Çanakkale Ruhu’nun Hasan Akgün’ün aracılığıyla aktarıldığı gecede katılımcılar, duygusal anlar yaşadı. Programın devamında Ergene Belediyesi İmece Halk Müziği Korosu’nun birbirinden değerli parçaları seslendirdiği gecede,  Ergene Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun sergilediği oyunların beraberinde, Doğan Durmaz’ın şiir seslendirilmesi, o dönem de yaşanan acıların ve hüznün ve mücadelenin temsili olarak aktarılmasına vesile oldu. Sahneye çıkan İrem Durgut ve Ecrin Macar İstiklal Marşı’nı okurken; 57’nci Alay Yürüyüşü’ne katılan belediye personelinin sahneye davet edilmesiyle hep bir ağızdan İzmir Marşı’nın seslendirildiği anma programı, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in plaket takdimiyle sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1905 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu