Ergene Belediye Başkanlığı'nın Makedon Kardeşi Oldu
reklam
10 Nisan 2017
Ergene Belediye Başkanlığı'nın Makedon Kardeşi Oldu

Ergene Belediye Başkanlığı'nın Makedon Kardeşi Oldu

Ergene Belediyesi ile Makedonya’nın Radoviş şehri arasında imzalanan “Kardeş Şehir” protokolü, Ergene Belediyesi Ulaş Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Radoviş Belediye Başkanı Şaşko Nikolov’un imza attığı kardeş şehir protokol törenine; Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız, Radoviş Meclis Üyeleri, Ergene Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, imzalanan protokol sayesinde iki belediye arasında maddi, manevi, sosyal ve kültürel, ilişkilerin güçleneceğini belirtti. Yüksel “Kardeş şehir; barışı geliştiren, dayanışmayı sağlayan, kültürel ve ekonomik kalkınmaya destek olan paydaşlardır. Ergene’miz, Türkiye’nin ve Balkanlar’ın çeşitli şehirlerinden göç ederek yerleşen bir mozaiktir. Bizde bu sebeple Radoviş şehri ile bugün sevgi köprüsünü kurarak resmileştirdik. Ergene’de yaşayan Makedonya’dan göç eden vatandaşlarımızın bu gelişmeden çok mutlu olduklarına inanıyorum. Halka dönük projelerle her iki belediye olarak başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Bundan sonra ilişkilerimiz daha da güçlenecektir. İki şehir arasında imzalanan Kardeş Şehir Protokolü, Balkanlar’da ve Ergene’de yaşayan tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.

“Kardeş şehirler, uluslararası dostluk ilişkilerinin gelişmesinin yanı sıra işbirliği ilişkilerinin de içermektedir.” diyen Radoviş Belediye Başkanı Şaşko Nikolov “Makedonya Radoviş halkından hepinize selamlar getirdim. Bu bizim için bir ilk olacak. İşbirliğimiz bundan sonra iki belediye arasında en iyi şekilde devam edecek. Bu işbirliği, iki belediye için de hayırlı olsun.” dedi.

Törende imzalanan protokolün iki belediye arasında tüm alanlarda başarılı bir işbirliğinin sürdürülmesine vesile olacağının mesajı iletildi. İmzaların atılmasından sonra törene katılan halkın talebi üzerine konuk heyet ile birlikte salonda alaylar çekildi. Güzel ve mutlu anların yaşandığı program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1945 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu