Orion Alış Veriş Merkezi, Işıklarını 1 Saat Süreyle Kapattı
reklam
10 Nisan 2017
Orion Alış Veriş Merkezi, Işıklarını 1 Saat Süreyle Kapattı

Orion Alış Veriş Merkezi, Işıklarını 1 Saat Süreyle Kapattı

Küresel ısınma tehlikesine karşı farkındalığı artırmak amacıyla Dünya Doğayı Koruma Vakfı (World Wide Fund- WWF) tarafından düzenlenen “Dünya Saati” etkinliğine katılan Orion AVM, 25 Mart 2017 Cumartesi akşamı ışıklarını 1 saat süreyle kapattı.

Orion AVM, 25 Mart 2017 Cumartesi akşamı ışıklarını 1 saat süreyle kapattı. Küresel ısınma tehlikesine karşı farkındalığı artırmak amacıyla 11 yıldır tüm dünyada düzenlenen ve Orion AVM’nin bu yıl 6’ncı kez katıldığı “Dünya Saati” etkinliği, dünyanın en büyük küresel çevre hareketlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bireysel katılımcıların evlerindeki ışıkları, kurumsal katılımcıların ve anıtsal yapıların dekoratif aydınlatmalarını bir saatliğine kapatarak katıldığı kampanya için Orion AVM de bina cephesindeki ve dış alandaki ışıklarını kapattı.

Dünya Saati, iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için düzenlenmiş dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biri. Yüzlerce kentte, milyonlarca insanın bir saatliğine ışıklarını kapatarak küresel iklim değişikliğine dikkat çektiği Dünya Saati, 2007 yılında Avustralya’da başladı. WWF’in organizasyonuyla kısa sürede 7 kıtada 150’den fazla ülkeye ve 7 binden fazla kente yayıldı.

2010 yılından beri bir saat boyunca ışıkları kapatılan Boğaziçi Köprüsü’ne 2012 yılında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü eklendi. Son 5 yıl içinde Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, İzmir Saat Kulesi, Sultanahmet Camii ve Ortaköy Camii gibi anıtsal yapılar kampanyaya katıldı ve Dünya Saati’nin önemli sembolleri arasında yerlerini aldı. Her yıl yeni anıtsal yapıların eklendiği kampanyaya anıtsal yapılar dışında 44 valilik/belediye ve 400’den fazla kurum katılıyor.

Editör : Tuğberk Erdem
2201 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu