Sokak Hayvanları Konusunda Sunum Yapıldı
reklam
07 Haziran 2017
Sokak Hayvanları Konusunda Sunum Yapıldı

Sokak Hayvanları Konusunda Sunum Yapıldı

Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine sokak hayvanlarının korunması ve 2014 yılı itibariyle belediyenin sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Orman Su İşleri Bakanlığı 1’inci Bölge Müdürlüğü Tekirdağ Şube Müdürlüğü’nün “Sokak Hayvanlarının Rehabilitasyonu Eylem Planı” kapsamında gerçekleştirilen ve Süleymanpaşa Belediyesi veteriner hekimleri tarafından yapılan çalışmada, 5199 sayılı Kanun ile belediyelerin sorumlulukları, bakımı yasak ve tehlikeli köpek ırkları ve cezai işlemler konusunda sunum gerçekleştirildi. Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 2014 Nisan ayından bugüne yaptığı çalışmaların da ele alındığı sunumda, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmetler detaylı olarak anlatıldı. Süleymanpaşa Belediyesi’nin Sokak hayvanlarına yönelik olarak gerçekleştirdiği çalışmalar ise şu şekilde sıralandı:

-400’e yakın su kabının yere sabitlenmesi ve vatandaşların duyarlığı ile sıcak günlerde sokak hayvanlarının su ihtiyaçlarının karşılanması.

-25 adet kedi evinin montajının yapılması ve kedilerin kendilerini korumak ya da beslenme noktası olarak kullanacakları yerlerin oluşturulması.

-Sosyal sorumluluk projesi olarak, geri dönüşüm malzemesinin atılması ile çalışan 4 adet mamamatik alınıp yerleştirilmesi.

-6 adet otomatik su dolumu yapan su kabının hizmete sunulması.

-4 adet sabit beslenme odağı ile soğuk günlerde şehrin çeşitli yerlerine kuru mama bırakılarak beslenme noktalarının oluşturulması.

-Geçici bakım evini ziyaret eden binin üzerindeki öğrenciye, hayvan sevgisinin aşılanması.

-Afiş ve broşür çalışmaları ile bilinçlendirme faaliyetinin yapılması.

-350-400 sahipsiz ya da sokağa bırakılmış sokak hayvanının sahiplendirilmesi.

Editör : Tuğberk Erdem
1759 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu