Milletvekili Köprülü: Tarım Çöküyor Çiftçi Perişan
reklam
08 Haziran 2017
Milletvekili Köprülü: Tarım Çöküyor Çiftçi Perişan

Milletvekili Köprülü: Tarım Çöküyor Çiftçi Perişan

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümeti döneminde tarım sektörünün tamamen çökme noktasına geldiğini belirtti.

14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yapan CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü, AK Parti hükümetinin uyguladığı tarım politikasını eleştirdi.

Çiftçinin ektiği üründen kazanamadığını, maliyeti bile kurtaramadığı için de artık ekmediğini vurgulayan Milletvekili Köprülü, bu kısır döngünün en çok vatandaşı mağdur ettiğini, bunun en somut kanıtının ise pazardaki sebze ve meyve fiyatlarında görüldüğünü ifade etti. Milletvekili Köprülü “Hükümet, tarım sektörü için sürekli olarak reform paketi açıklıyor. Fakat iş icraata gelince, ortada hiçbir şey yok. Miras yoluyla bölünmüş arazilere; sulama, ilaç, gübre ve mazot maliyeti gibi sorunlar da eklenince, çiftçinin eli kolu bağlanıyor. Çiftçi, kaderine terk edilmiştir.” dedi.

Türkiye’de çalışan her 5 kişiden birinin tarım sektöründe çalıştığını, aileleri ile birlikte ülke nüfusunun çok büyük bir bölümünün bu alandan geçindiğini belirten Köprülü, döviz fiyatlarının ve maliyetin yükseldiği bu günlerde tarımla uğraşanların artık geliri değil yoksulluğu paylaşır hale geldiğin kaydetti. AK Parti hükümetinin, yeni Ekonomik Reform Paketi’nde tarım ve hayvancılığın içinde bulunduğu duruma çözüm olarak yurt dışında tarım arazileri kiralanacağını ilan etmesinin ‘trajikomik’ olduğunu ifade eden Köprülü “Ülkenin tarım arazilerinin boş durumda olduğu bir noktada, bir başka ülkede tarım yapılmaya çalışılması, hükümetin içine düştüğü çıkmazın en büyük kanıtıdır.” açıklamasında bulundu.

Editör : Tuğberk Erdem
1801 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu