11 İlçeye 11 Okul Projesi Dahilinde Şarköy, Okuluna Kavuştu
reklam
08 Haziran 2017
11 İlçeye 11 Okul Projesi Dahilinde Şarköy, Okuluna Kavuştu

11 İlçeye 11 Okul Projesi Dahilinde Şarköy, Okuluna Kavuştu

“11 İlçeye 11 Okul” Projesi kapsamında Şarköy ilçesinde yapımı tamamlanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu’nun devir teslim töreni gerçekleştirildi. Törene, başta Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan devir teslim töreninin açılış konuşmasını, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok yaptı. Altınok “Geçtiğimiz yıl Nisan ayında, Büyükşehir Belediyemizin hayata geçirdiği ‘11 İlçeye 11 Okul’ Projesi kapsamında, ilçemizde temelini atmış olduğumuz okulun açılışı için bir araya geldik. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, çok önemli bir projeye imza attı. 11 ilçeye 11 okul yapmak, kolay iş değil. İlçemizin okula olan ihtiyacını, Büyükşehir Belediyesi derslik yaparak gidermiş oldu. Bu nedenle Büyükşehir Belediye’mize, huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde ilçemizde, doğalgaz temeli atma mutluluğunu da yaşadık. Mutluluğumuzun birinci nedeni ilçemizin doğalgaza kavuşması, ikinci nedeni de Şarköy’ün nüfusunda artış olacak olması. Şarköy’ümüz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü proje ile muhteşem bir okul kazandı. Büyükşehir Belediye’mize vermiş olduğu destekler için teşekkür ediyorum. Okulumuzun ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

8’İNCİ OKULUMUZU DA TESLİM ETTİK

Başkan Altınok’un ardından konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 3’üncü yılında yaptığı yatırımların tamamlanmasıyla, teslim törenleri de başlamış oluyor. Saray ilçemizde, 11’inci okulumuzun da temelini attık. Okulumuzu, önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine kadar teslim edeceğiz. Böylece proje kapsamındaki tüm okullarımızı tamamlamış olacağız. Biz bu okulun ismini ‘17 Kasım’ olarak düşünmüştük. Fakat Sayın Kaymakamım ile birlikte okulumuzun ismini ‘Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu’ olarak değiştirme kararı aldık. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün idealleri çerçevesinde ilelebet var olacaktır. Bu anlamda, teslim törenini gerçekleştirdiğimiz okulumuzun Tekirdağ’a hayırlı olmasını ve dünya çapında öğrenciler yetiştirmesini diliyorum.” diye konuştu.

YATIRIMLARIMIZ, DEVAM EDECEK

Albayrak “Şarköy, benim için farklıdır. 6 ay yaşadıktan sonra, Şarköy’e âşık olursunuz. Ben de herkes gibi Şarköy’e aşığım. Şarköy ilçemize yatırımlarımız devam edecek. 2 sene içerisinde Tekirdağ’ın 11 ilçesi, söz verdiğimiz bütün hizmetleri almış olacaktır. Şarköy de bu ilçelerden bir tanesidir. Doğalgaz projesinin temelinin de atılmasıyla,  Şarköy’ün kaderi değişecek. Bu anlamda Enerji Bakanımız ve bütün bakanlarımıza teşekkür ediyor, projenin başlamasındaki emeğini yakından bildiğim Başkan Süleyman Altınok’u da kutluyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, Şarköy’ün ulaşımı konusunda yaptığımız yatırımlar devam ediyor. Şarköy ilçemize Tekirdağ Deniz Otobüsü seferlerinin başlaması için projelerimiz mevcut.  Bu projeyi hayata geçirdiğimizde, Şarköy ulaşımı virajlı yollardan kurtulacaktır.” dedi.

OKULUMUZ, ŞARKÖY’E HAYIRLI OLSUN

Kürsüye son olarak, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan geldi. Ceylan “Büyükşehir Belediye’mizin geliştirdiği ‘11 İlçeye 11 Okul’ Projesi kapsamındaki 8 okulumuzu, çok kısa bir süre içerisinde teslim aldık. Geriye kalan 3 okulumuzun da inşaatları devam ediyor. İnşallah onlar da en kısa zamanda Milli Eğitim’imizin, öğrencilerimizin, yavrularımızın hizmetine sunulacaktır. Şarköy, Tekirdağ’ın en güzide ilçelerinden bir tanesi. Yaz sezonunda nüfusu, 10 kata kadar artabiliyor. Bu artışla beraber yaşanan su ve altyapı sorunlarına, Büyükşehir Belediyesi gereken özeni gösterdi. Geçen yıl su problemi çözüldü, geçen hafta doğalgazın temeli atıldı. Teslimini gerçekleştireceğimiz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu’nun Şarköy ve Tekirdağ’a hayırlı olmasını diliyorum. Bu okulda yetişecek yavrularımızın bizden sonra Ulu Önder Atatürk’ün de belirttiği gibi ilelebet yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti için en iyi eğitimi vermesini temenni ediyorum. Öğretmenlerimize de buradan şükranlarımı sunuyorum. Çünkü onlar gerçekten bin bir emekle çocuklarımızı geleceğe hazırlama gayreti içerisindeler. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Okulumuzun Şarköy’e hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından devir teslim protokolünün imzalanması ve kurdele kesimi gerçekleştirildi.
Editör : Tuğberk Erdem
2191 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu