Büyükşehir Belediyesi'nin 3 Yıllık Karnesi Kötü
reklam
08 Haziran 2017
Büyükşehir Belediyesi'nin 3 Yıllık Karnesi Kötü

Büyükşehir Belediyesi'nin 3 Yıllık Karnesi Kötü

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Başkanlığı, 30 Mart 2014 tarihinde göreve gelen ve 1,4 katrilyonluk bütçeye rağmen kentin sorunlarına çözüm üretemeyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yıllık karnesinin kötü olduğunu açıkladı.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı, 30 Mart 2014 tarihinde göreve gelen ve AK Parti hükümetleri tarafından hazırlanan 6360 sayılı kanun ile de ‘Büyükşehir’ unvanını alan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yıllık karnesini değerlendirdiği yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada “Yaklaşık 1,4 katrilyon bütçesi ile kentimizin sorunlarına çözüm üretemeyen, bin günü aşan zamandan beri girdiği alt yapı işlerinden halen çıkamayan, özünde belki gayretli ama sonuçta becerisi olmayan bir Büyükşehir Belediyesi’ne sahibiz. Kalan yerel yöneticilik sürelerinde, en azından Tekirdağ halkının biraz olsun belediyecilik hizmetleri anlamında Avrupa Standartları’nda yaşayabilmesi adına, sorun yaşanılan konulara dikkat çekmek için bu bilgilendirmeleri yapıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK BU MU?

Yapılan yazılı basın açıklamasında “Yereldeki ‘muhalefet’ görevimizi eksizsiz yerine getirebilmemiz için, her ay düzenli olarak yapılan meclis toplantılarından 3 gün önce gündem maddelerine ilişkin dosyalar ile komisyon raporlarına ilişkin detaylı dosyaların elimize ulaşması gerekmektedir. Büyükşehir hariç nerde ise tüm ilçelerde bırakın dosyayı, bir A4’e basılmış toplantı davetinden başka meclis üyelerimizin eline bir şey ulaşmıyor. Bu konuyla ilgili sorunlu ilçelere defalarca önerge vermemize rağmen hala göndermemekte ısrar ediyorlar. Şeffaf belediyecilik iddiası olan belediye başkanlarının bu dosyaları belediye meclis üyeleri ile paylaşmaktan neden imtina ettiklerini merak ediyor ve açıklama bekliyoruz.” denildi.

OLASI BİR DEPREME HAZIR MIYIZ?

Basın açıklaması “Bildiğiniz gibi coğrafi konum itibari ile Tekirdağ, bir deprem bölgesi içerisindedir. Özellikle de Şarköy Fay Hattı’nı düşünürseniz, bu konunun bölgemiz için ne kadar önemli olduğunu hatırlamış oluruz. 9 Ağustos 1912 yılında, yani tam 105 yıl önce, 7,4 büyüklüğünde bir kırılmanın yaşandığı bu fay hattı, şimdilik ufak tefek hareketlenmelerle kendisini ara ara hatırlatıp, önlem almamız konusunda uyarılar vermektedir. Soruyoruz; Büyükşehir Belediyemiz, acaba bu uyarılara sessiz mi kalıyor? Deprem ile ilgili ne hazırlığınız var? Kentsel Planlama ve Kentsel Dönüşüm ile ilgili meclis üyelerimizin bilmediği bir çalışmanız var mı? Yıllardır söylüyoruz; İlimizde birçok mahallede maalesef binalarımız eski, sokaklarımız dar, yeşil alan ve sosyal donatılardan uzak bir yapılaşma içerisinde yaşıyoruz. Hâlbuki hemen yanı başımızda, yani İstanbul’da, kentsel dönüşümün muhteşem örnekleri duruyor. Biz artık Tekirdağ halkının hak ettiği gibi, planlı otoparkları olan, yeşil alan, oyun alanları ve sosyal donatıları bakımından zengin, deprem emniyeti olan ve en önemlisi mülk sahiplerine kentsel dönüşüm ile büyük maddi yükler getirmeyecek binalarda oturmasını istiyoruz. Dünya değişirken, kentler gelişirken, sosyal ihtiyaçlar artarken biz, Tekirdağlı hemşerilerimizin bu gelişmelerin daha fazla gerisinde kalmasını istemiyoruz.” şeklinde devam etti.

MAZOT 1 TL OLACAKTI, SU 5 TL’YE ÇIKTI!

Açıklamada “‘Mazotu 1 TL’ye vereceğiz’ diye seçim vaatleri veren sizler, şimdi içilmesi mümkün bile olmayan suyu 5 TL’ye satıyorsunuz. Vatandaşlarımız su ve yanında alınan ücretlerin yüksekliğinden şikâyetçidir. Bu konuda Şubat ayında verdiğimiz “Su zamlarının geri alınması” konusundaki önergemize, istediğimiz yazılı cevabınızı da halen alamadık. Yıllardır sağlıklı su hizmeti alamayan abonelerinizin, şimdi de faturaların kabarıklığı ve sıkça yaşanan su kesintileri ile mağdur edildiği ortadadır? Bu konu ile ilgili açıklama bekliyoruz? TESKİ’nin alt yapı ihalelerini neden hep aynı firmalar alıyor. Tekirdağ ve çevresinde başka firma mı yok? Bu firmaların yaptıkları işler, teslim aşamasında ne şekilde denetleniyor? Yağmur suyu hatları, yeni hizmete alınmasına veya bakımı yeni tamamlanmasına rağmen, ilk yağan yağmurda göl ve su birikintileri ile baş başa kalıyoruz. Bu ve diğer imalatlı işlerinizde ciddi bir kontrol zafiyeti gösterdiğinizi söylemek ve vatandaşımızın haklı haykırışını dile getirmek zorundayız. Hazır TESKİ’den bahsetmişken; çeşmeden akan suyun temiz olduğunu iddia edip, vatandaşa ‘Gönül rahatlığı ile içebilirsiniz’ diyerek ve neredeyse doğal kaynak suyu kıvamında reklam yapmanıza rağmen, TESKİ ve Büyükşehir binalarında damacana su tükettiğinizi görmediğimizi zannetmeyin sakın.” ifadelerine yer verildi.

KAÇ TRİLYON ZARARA UĞRATTINIZ?

Yapılan açıklama “Tekirdağ ve tüm ilçelerimizde istisnasız en büyük sorun da, yıllardır dile getirdiğimiz bozuk yollar. Plansız yol çalışmaları ile bir anda nerdeyse tüm yollar kapatılıp çalışma başlatılıyor ve bir türlü de bitiremiyorsunuz. Bitirdiğinizi beyan ettiğiniz yolları ise yine aynı ekipler tarafından başka nedenlerden dolayı tekrar kazılıp bozuluyor. Ayrıca prestij caddeleri diye adlandırdığınız caddelerde uyguladığınız asfalt malzemesinin kalitesizliğinden dolayı yollar kendiliğinde dağılıyor. (Topraklı malzemeden ve ısısını kaybetmiş asfalttan alacağınız sonuç da zaten bundan başkası olamazdı.) Kullandığınız kalitesiz asfalt karışımları nedeni ile bu yolların tekrardan yapılması gerekiyor. Lütfen vatandaşımızın sizin bu iş bilmezliğinizden dolayı kaç trilyon zarara uğratıldığını açıklayın?” şeklinde devam etti.

VATANDAŞLARA, DOĞRU BİLGİ VERİN!

Açıklamanın sonunda “Tekirdağ gündemini meşgul eden ve halkımız tarafından şiddetle eleştirilen bir diğer konu ise; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’dır. Harcanacak olan yaklaşık 200 trilyon, Tekirdağ’ın tüm ilçelerinin onlarca sorunu varken, doğru düzgün öncelik planlamasının yapılmadığının bir göstergesidir. Bu bedele Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önüne yapılacak yaklaşık 25 trilyonluk dalçık dâhildir. Bunu düştüğümüzde maliyet, KDV dâhil 171 trilyondur. Bu bedelin ilçe belediyelerimizin kaç aylık/yıllık bütçelerine denk geldiğini ortaya koyarsak; Çorlu Belediyesi’nin 13 aylık, Süleymanpaşa Belediyesi’nin 17 aylık, Çerkezköy Belediyesi’nin 19 aylık, Ergene Belediyesi’nin 21 aylık, Kapaklı Belediyesi’nin 36 aylık, Malkara Belediyesi’nin 43 aylık, Saray Belediyesi’nin 45 aylık, Marmara Ereğlisi Belediyesi’nin 65 aylık, Şarköy Belediyesi’nin 68 aylık, Hayrabolu Belediyesi’nin 94 aylık, Muratlı Belediyesi’nin 122 aylık bütçesine denk geldiğini görürüz. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası KDV dâhil bin 659 TL/M² bedel ile ihale edilmişken, Devletimizin ilimizdeki kurum binaları için yaptığı ihalelerin ortalama bedeli KDV dâhil bin 56 TL/ M² gelmektedir.  Yorumu Tekirdağlı hemşerilerimize bırakıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 3 yıldır devasa bütçenize rağmen vatandaşımıza bir türlü kaliteli hizmet veremediğiniz gibi, sürekli yanlış terminlerle 100 gün, bin gün diyerek söylüyorsunuz. Sizleri sorumlu olduğumuz vatandaşımıza karşı verdiğiniz terminlere uymaya ve doğru bilgi vermeye davet ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1745 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu