Marmaraereğlisi'nin Tarihi Gün Yüzüne Çıkarılıyor
reklam
08 Haziran 2017
Marmaraereğlisi'nin Tarihi Gün Yüzüne Çıkarılıyor

Marmaraereğlisi'nin Tarihi Gün Yüzüne Çıkarılıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kültür ve turizm çalışmaları kapsamında Marmaraereğlisi İlçesi’nde bulunan “Alistakis’in Kahvesi” olarak da bilinen yapı, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararıyla tescil edildi.

Marmaraereğlisi İlçesindeki Koruma Amaçlı İmar Planında 1. derece arkeolojik sit alanı içerisinde, sahil caddesi üzerinde, eski iskele kenarında yer alan sivil mimarlık örneği yapı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 3206 Karar No’su ile 17 Eylül 2010 tarihinde 2’nci grup yapı olarak tescil edildi.

YAPIMI, 19’UNCU YÜZYILA DAYANIYOR

1895 yıllarında bölgeye gelen Avusturyalı araştırmacı Ermst Kalinka’nın yazdığı makalede de adına rastlanan 19’uncu yüzyıla ait yapının rekonstrüksiyonunun daha sağlıklı yapılabilmesi adına Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan izin alındı ve Müze Müdürlüğü denetiminde Büyükşehir Belediyesi tarafından kazı çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 1 aydır devam eden ve sona yaklaşılan kazı çalışmalarında yapının tüm izleri büyük oranda bulundu. Ayrıca çalışmalarda rölöve çizimlerine de başlandı.

SIRADA UÇMAKDERE VAR

Tekirdağ’ın tarihi doku ve eserlerini ortaya çıkarmak amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kültür ve turizm çalışmaları, şehrin farklı ilçelerinde de devam ediyor. Bu kapsamda Süleymanpaşa İlçesi Ertuğrul Mahallesi’nde Miras Atölyesi-1 Projesi ile 16 adet ahşap yapı kamulaştırılıp restore edilecek. Böylece yerli ve yabancı turistler Tekirdağ’ın özgün ahşap evlerinde geçmişe yolculuk yapabilecekler. Çalışmaların devam ettiği bir diğer yer olan Uçmakdere’de ise 3 tarihi yapı kamulaştırılarak restore edilecek.

Editör : Tuğberk Erdem
1886 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu