Meclis Üyeleri'nin Gündem Maddesi Kent Park Oldu
reklam
08 Haziran 2017
Meclis Üyeleri'nin Gündem Maddesi Kent Park Oldu

Meclis Üyeleri'nin Gündem Maddesi Kent Park Oldu

“Eski Hastaneler Bölgesi” olarak bilinen alanda yapılması planlanan park projesiyle ilgili çalışmalara hız veren Belediye Başkanı Baysan, önce meclis üyeleri ile ardından da muhtarlar, meslek odaları ve siyasi parti temsilcileri ile bir araya geldi.

Atatürk Meydanı, Asker Hastanesi Eski Hizmet Binası, Devlet Hastanesi Eski Hizmet Binası, Eski Kız Meslek Lisesi ve çevresindeki yapıları kapsayan “Çorlu Kent Parkı” Projesi kapsamında, Belediye Meclis Üyeleri’ni bilgilendirmek ve Çorlu’nun menfaatleri doğrultusunda ortak kararlar alınabilmesi adına bir toplantı düzenlendi.

GELECEK NESİLLERE BÜYÜK MİRAS

Konuya ilişkin ilk toplantının Çorlu’da faaliyet gösteren basın mensuplarıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan “Bu toplantılarımızı, bundan sonra sivil toplum kuruluşları ile de yapacağız. En kısa sürede Kent Parkı için hazırlamış olduğumuz projemizin tanıtımını içeren dosyayı milletvekillerimiz ile paylaşacağız ve gerekli müracaatlarımızı yapacağız. Bu proje tamamlandığında, gelecek nesillerimiz için büyük bir miras olacak. Bu proje kapsamında, uzun süreden beri çalışıyoruz. Bu projenin mimarı ise; Londra ve İstanbul’da yaşamını sürdüren, Çorlulu Öğretim Üyesi ve Yüksek Mimar Güvenç Topçuoğlu. Kendisiyle Çorlu’ya gelip gittiği süreç içerisinde bir araya geldiğimizde, ‘Doğduğum yere, ben de bir şeyler katmak isterim’ düşüncesiyle bu hazırlığı yaptı. Aynı zamanda çeşitli şehirlere de danışmanlık yapıyor. Bu projenin hayata geçmesi için üzerimize düşen neyse yapmalıyız.” dedi.

TOKİ’YE, 3 MİLYON M² ARAZİ VERİLDİ

Başkan Baysan, konuşmasının sonunda “TOKİ’ye bedelsiz olarak Çorlu’da yaklaşık 3 milyon m² arazi tahsis edilmişken, söz konusu alanda bulunan 120 bin m²’nin 300 bin nüfuslu Trakya’nın en büyük kenti Çorlu’muza park alanı olarak tahsis edilmesinin yerinde olduğu görüşündeyiz.” ifadelerini kullandı.

İZLENECEK YOL HARİTASI PLANLANDI

Başkan Baysan’ın yapmış olduğu konuşmanın ardından söz konusu proje için çalışmalarda bulunan Londra ve İstanbul'da çalışmalarına devam eden Çorlulu Yüksek Mimar Güvenç Topçuoğlu, ilgili proje hakkındaki kapsamlı sunumunu toplantı katılımcıları ile paylaştı. Yapılan sunumun ardından konu hakkında görüş alışverişinde bulunulurken, izlenecek yol haritası hakkında planlama yapıldı.

TOPLANTILAR BİRBİRİNİ TAKİP EDİYOR

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, belediye meclis üyeleri ile gerçekleştirilen toplantının ardından, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya geldi.

ÇORLU’YU, TOPYEKÛN DESTEĞE ÇAĞIRDI

Çorlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan “Kent Parkı” Projesi için birbiri ardına toplantılar gerçekleştirildiğine değinen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, söz konusu alanının Çorlu’ya kazandırılmasının uzun soluklu ve meşakkatli bir süreç olduğunu belirtti. Söz konusu proje hakkında yapılan çalışmaların, önümüzdeki günlerde milletvekilleri, ilgili bakanlıklar ve kuruluşlarla paylaşılacağını belirten Baysan, proje için Çorlu’yu topyekûn olarak desteğe çağırdı. Başkan Baysan’ın yapmış olduğu konuşmanın ardından Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt ve proje sorumlularından Çorlu Belediyesi İnşaat Mühendisi Kerem Savaş, proje hakkındaki kapsamlı sunumlarını yaptılar. Yapılan sunumun ardından konu hakkında katılımcılarla görüş alışverişinde bulunuldu.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Toplantının sonunda park projesine destek için düzenlenecek imza kampanyası için Çorlu Kent Konseyi Başkanı İlhan Kurt tarafından Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve katılımcılardan imza alındı.

Editör : Tuğberk Erdem
1706 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu