Teski Genel Müdürü Başa, Atık Su Tesislerini İnceledi
reklam
08 Haziran 2017
Teski Genel Müdürü Başa, Atık Su Tesislerini İnceledi

Teski Genel Müdürü Başa, Atık Su Tesislerini İnceledi

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Yenice Atık Su Arıtma Tesisi ve Çorlu İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ni ziyaret etti. Yerinde incelemelerde bulunan Başa, tesis sorumlularından detaylı bilgiler aldı.

İncelemelerine Yenice Atık Su Arıtma Tesisi’nden başlayan Başa “TESKİ Genel Müdürlüğü’nün kendi imkânları ile yaptığı iş kapsamında, bölgenin nüfusunun artmasıyla kapasitesi yetersiz kalan, eski atık su arıtma tesisi modernize edilmektedir. Mevcut kapasite 2 katına çıkarılmaktadır. Eski ekipmanları yenilenmekte ve ileri biyolojik arıtma yapılacak hale getirilmektedir. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Yenice Mahallesi ve yakın bölgesinin evsel atık suları modernizasyonu yapılan atık su arıtma tesisine iletilerek, burada ileri biyolojik bir şekilde arıtılacak ve standartlara uygun bir şekilde doğaya deşarj edilecektir.” dedi.

Genel Müdür Başa’nın ikinci durağı, Çorlu İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi oldu. Tesisi detaylı bir şekilde inceleyen Genel Müdür Başa, tesise deneme suyunun alındığını ve şu anda performans testlerinin yapıldığı bilgisini aldı. Atık suyun tesise gelerek arıtılmasını ve sonrasında oluşan çıkış suyunu inceledi. Bugüne kadar arıtılmadan doğaya deşarj edilen evsel atık sularının, yapılan bu tesis sayesinde ileri biyolojik şekilde arıtılarak doğaya deşarj edilecek olmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Başa, tesis sorumlularına çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Çorlu İlçesi İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi kapasitesinin büyüklüğü sebebiyle, ayrıca Ergene İlçesi’nin Sağlık ve Yeşiltepe Mahalleleri’nin de atık suyunu arıtacak. TESKİ’nin Sağlık Mahallesi’nde inşa ettiği Atık Su Terfi Merkezi sayesinde Ergene İlçesi’nin Sağlık ve Yeşiltepe Mahalleleri’nin atık suyu bu tesise iletilecek ve burada arıtılarak doğaya deşarj edilecek.

Editör : Tuğberk Erdem
1856 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu