Beks Çorap Ve İç Giyim'den Kötü Kokular Geliyor
reklam
08 Haziran 2017
Beks Çorap Ve İç Giyim'den Kötü Kokular Geliyor

Beks Çorap Ve İç Giyim'den Kötü Kokular Geliyor

Tüm Dokuma, İplik, Trikotaj, Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Deri İşçileri Sendikası (Öz İplik-İş) Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, örgütlenme çalışmalarının sürdüğü Beks Çorap ve İç Giyim fabrikasında, işçi karşıtı tutumun tırmandığını söyledi.

Genel Başkan Murat İnanç, “Beks Çorap ve İç Giyim fabrikasında örgütlenme çalışmalarımız, işveren tarafından işçiye eziyet edilerek durdurulmaya çalışılıyor. Bir kez daha söylüyoruz; biz işçiyiz ve üretmek için çalışırız. Üretirken de emeğimizin, alın terimizin, hakkı olan karşılığını isteriz.

Beks Çorap ve İç Giyim işvereni, sendikamızın sesini duyurmak için yaptığı çalışmaları baskılamak, sesimizi duyurmayı engellemek için işyerine düzenek kurup, işi yüksek sesli yayın yapmaya kadar vardırdı! Bu işçiye eziyettir. Sendikaya üye olan işçilere karşı birebir görüşmelerle baskı oluşturmaya çalışıyor. İşçilerin sendikaya üye olmasının önüne geçmek için mecazi anlamda değil, gerçekten tel örgülü duvarlar çekiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde istihdam seferberliği yürütülürken işveren, sırf sendikalı oldu diye işçileri tazminatsız işten çıkarmaktan çekinmiyor. Mübarek Ramazan ayı arifesinde işçiler açlığa mahkûm ediliyor.

Bir kez daha hatırlatıyoruz. Öz İplik-İş Sendikası, üyesi olsun veya olmasın işçinin hakkını yerde bırakmaz. İşverene sesleniyoruz; çorap, kötü koku kaldırmaz. Biz üretmek istiyoruz, bunun karşılığında da hakkımızı istiyoruz. Hukuk dışı yollar, ayağınıza dolanacaktır.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
2625 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu