Ergene'nin Gençleri, Temiz Bir Çevre İçin El Ele Verdiler
reklam
05 Eylül 2017
Ergene'nin Gençleri, Temiz Bir Çevre İçin El Ele Verdiler

Ergene'nin Gençleri, Temiz Bir Çevre İçin El Ele Verdiler

Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçede çevre kirliliğine karşı toplumda farkındalık oluşturmak ve çocuklara yönelik çevre bilinci aşılamak amacıyla çevre temizliğini konu olan bir etkinlik organizasyonu gerçekleştirdi.

Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Dünya Çevre Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Yeşiltepe ve Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenlenen “Temiz Bir Çevre İçin El Ele” etkinliği, çocukların ve gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlik kapsamında çevre kirliliğine karşı toplumda çocuklarda farkındalık oluşturup, çocuklara ve gençlere çevre bilinci aşılamak amacıyla geri dönüşüm konusu başta olmak çevre konusunda bilgilendirme eğitimi verilirken, yarışma ve eğlencelerle tüm katılımcılar keyifli bir gün geçirdi. “Temiz Bir Çevre İçin El Ele” etkinliğindeki palyaçolar çocukların gününe renk katarken, yüz boyama etkinliği ve çocuklara dağıtılan çeşitli hediyeler, güne ayrı bir anlam kattı.

Yeşiltepe Mahallesi Masal Parkı ve Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Parkı’nda 2 gün boyunca gerçekleştirilen etkinliğe katılan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Hayatımızda büyük önem taşıyan çevre, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmemiz için korumamız gereken önemli bir değerdir. Sanayileşme ve yaşadığımız bölgedeki nüfus yoğunlukları çevre sorunlarının artmasına neden olurken, bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Çevrenin kirlenmesini önlemek için Ergene Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri mutlaka yerine getireceğiz.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1657 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu