Başkan İbrahim Uyan: Gelecek Nesiller İçin Çalışıyoruz!
reklam
05 Eylül 2017
Başkan İbrahim Uyan: Gelecek Nesiller İçin Çalışıyoruz!

Başkan İbrahim Uyan: Gelecek Nesiller İçin Çalışıyoruz!

Marmaraereğlisi Belediyesi, 05 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında “Çevre Temizliği” etkinliği düzenledi. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı İbrahim Uyan, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak adına var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

Yeniçiftlik Mahallesi’nde bulunan Türkmenli Göleti’nde düzenlenen etkinliğe; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, TESKİ Çocuk Su Meclisi Üyeleri, Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, “Doğal kaynakların korunması; canlılar olarak bilinçsiz ve yanlış davranışlardan dolayı yok olmaya yüz tutan doğal dengenin yeniden imarı, 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin ve zenginliklerle dolu dünyamızın yaşadığı en önemli sorunların başında gelmektedir. Marmaraereğlisi Belediyesi olarak, attığımız her adımda ve hayata geçirdiğimiz her projede çevremizin ve doğamızın ekolojik dengesinin bozulmaması için gereken tüm gayreti göstermeye devam ediyoruz. İlçede dikilen 16 bin fidan ile ‘Yeşil Ereğli’ Projemizi başlatarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir doğa bırakmak adına temelleri attık. Bundan sonraki çalışmalarımızda da çevre koruma dernekleri ve çevre örgütleri ile koordineli çalışmalarımıza aynı hassasiyetle devam edeceğiz. Ekolojik sistemi ve biyolojik çevreyi koruyarak, gelecek kuşaklara aktarmalıyız.” dedi.

Uyan, “Yarınların sahibi olan çocuklarla birlikte, doğayı kirletecek olan hiçbir şeyi, termik santralleri istemiyoruz. Unutmamalıyız ki sağlıklı ve temiz gıdaya, suya, havaya, toprağa sahip olmak; sağlıklı ve başarılı nesillerin yetişmesine katkı sağlayacaktır. Bu vesile ile 05 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, temiz ve sağlıklı bir dünya diliyorum.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
1707 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu