Yüzlerce Çorlulu Vatandaş, Adalet İçin Yollara Düştü
reklam
05 Eylül 2017
Yüzlerce Çorlulu Vatandaş, Adalet İçin Yollara Düştü

Yüzlerce Çorlulu Vatandaş, Adalet İçin Yollara Düştü

CHP Çorlu İlçe Örgütü, Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki göstermek için yollara düşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Yapılan yürüyüşte, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de hazır bulundu.

CHP Çorlu İlçe Örgütü, “Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) TIR’larına ait görüntüleri yayınladığı” gerekçesiyle “askeri casusluk yapmak” suçuyla tutuklanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Kadri Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki göstermek için yollara düşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermek amacıyla “Adalet Yürüyüşü” gerçekleştirdi. Omurtak Caddesi üzerindeki eski itfaiye önünden başlayan ve Atatürk Meydanı’na kadar süren yürüyüşe; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Tekirdağ İl Örgütü Başkanı Recep Öktem, Çorlu İlçe Örgütü Başkanı İsmail Akar, partililer ve vatandaşlar katıldı.

ADALET, HERKESE LAZIM!

Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde konuşan ve hükümeti eleştiren CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı İsmail Akar, “Ülkemizde adaletin yok olduğu, asıl suçluların yargılanmadığı, masum insanların yargılanıp hapsedildiği bir süreç yaşıyoruz. Bizler sadece Milletvekilimiz Enis Berberoğlu için değil, yurdumuzda yaşayan herkes için adalet istiyoruz. Unutanlar için hatırlatalım; sahte cephanelik kazıları TRT’den naklen yayınlanırken, şeref madalyalı subaylarımız kahrından kafasına sıkarken, ‘Yetmez, Ama Evet’ denirken, ‘Kurban olduğum Allah’ım, verdikçe veriyor’ diye kahkaha atılırken, Türkçe Olimpiyatları’nda Afrikalı çocuklara ‘Gesi Bağları’nda Dolanıyorum’ söyletilirken, Sayın Hükümet’imiz ‘Muhterem Hoca Efendi’ diye övgüler düzerken, ‘Türkiye, bağırsaklarını temizliyor’ diye alkışlanırken, bizler adalet istiyoruz. Yüzlerce eğitim emekçisi işinden, aşından edilirken, bizler adalet diyoruz. Adalet, herkese lazım! İşçiye, köylüye, çiftçiye, gazeteciye, iş adamına, öğrenciye, öğretmene… Ama en çok da bu yaşadıklarımızı bize reva görenlere lazım. Ülkemizde, herkesin sırtını yaslayabileceği bir adalet sistemi oluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz. Eninde sonunda, motorları maviliklere süreceğiz.” dedi.

HERKES İÇİN ADALET DİYORUM

Çorlu İlçe Başkanı İsmail Akar’ın ardından konuşan CHP Tekirdağ İl Örgütü Başkanı Recep Öktem ise, “Adalet, sıradan bir kelime değildir. Evrensel değeri olan, toplumların tarihsel süreciyle ortak yaşam kurallarının belirlendiği, herkesi ilgilendiren bir olgudur. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak sadece milletvekilimize değil, bu ülkede yaşayan tüm bireyler için, aydınlarımız için, gazetecilerimiz için, işçilerimiz için, halkımızın her kesimi için adalet istiyoruz. Unutulmamalıdır ki adaletin olmadığı yerde birlik, beraberlik ve bütünlükten söz etmek mümkün değildir. Adalet, bir toplumun çimentosudur. Bu sarsıldığı anda, ülkedeki birlik, beraberlik ve bütünlük sarsılır. Ülke olarak, kritik bir süreçten geçtiğimizin farkındayız. Bu süreçte herkesin duyarlı olarak bu sürece katkı verip, adaleti en uç noktalardaki köşeye kadar sağlaması gerektiği inancındayız. Bugün bu alanlardaysak, geçmişten bugüne yaşanan hukuksuzluklar bizleri bu noktaya getirmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi ilk göreve geldiğinde üstünlerin hukuku diyordu, şimdi ise kendi siyasi üstünlüğünü toplumun her kesimine kabul ettirmeye çalışıyor. Yine hepinizin hatırlayacağı gibi Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarında, masum insanlarımız ya gururuna yediremeyerek intihar etti ya da yıllarca hapis cezasında kaldı. Yine aynı mahallenin çocukları olan İktidar ile Fetullah Gülen Cemaati’nin kendi içlerinde yaptıkları kavganın sonucunda 15 Temmuz FETÖ Darbesi’ni hep beraber yaşadık. Şimdi her iki davayı da maalesef Cumhuriyet Halk Partisi ile ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Özellikle bu konuda, tüm halkımızı hassas olmaya davet ediyorum. Bizleri eleştirenler, geçmişlerine dönüp bir baksınlar. Devletin yargıcını, devletin hâkimini, hangi teröristin ayağına, kimlerin götürdüğünü görsünler. Cumhuriyet Halk Partililer, Kuvayı Milliye ruhuyla cumhuriyeti kuran, kollayan ve daima kollayacak olan kişilerdir. Söylenecek çok söz var, içimiz dolu. Fakat direnmek zorundayız. ‘Bana ne!’ demeden direnmek ve güçlerimizi birleştirmek zorundayız. Ülkemizin geleceği için, daha yaşanır bir Türkiye için birlik ve beraberliğe, geçmişten çok daha fazla ihtiyacımız var. Daha huzurlu, daha mutlu, daha yaşanabilir bir ülke için, herkes için adalet diyorum.” diye konuştu.

CHP Tekirdağ İl Örgütü Başkanı Recep Öktem’in ardından, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de kısa bir konuşma yaptı. Toplanan kalabalık yapılan konuşmaların ardından dağılırken, bazı vatandaşların günün anısına fotoğraf çektirdikleri dikkatlerden kaçmadı.

Editör : Tuğberk Erdem
1761 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu