Binlerce Çorlulu, Demokrasi Adına Meydanlara Akın Etti
reklam
06 Eylül 2017
Binlerce Çorlulu, Demokrasi Adına Meydanlara Akın Etti

Binlerce Çorlulu, Demokrasi Adına Meydanlara Akın Etti

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında Çorlulu vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Meydanı’na akın etti. 15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü dolayısıyla Çorlu Kaymakamlığı tarafından düzenlenen programa binlerce kişi katıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz 2016’da kalkıştığı hain darbe girişiminde Türk halkının kahramanca verdiği mücadelenin birinci yıl dönümünde, Tekirdağ genelinde anma programları düzenlendi. 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen programlara, binlerce Çorlulu vatandaş katılım sağladı.

ANMA PROGRAMI, ŞEHİTLİKTE BAŞLADI

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak, Çorlu Şehitliği’nde akşam namazı kılındı. Çorlu İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen programda, yüzlerce vatandaş saf tuttu. Toplu olarak kılınan akşam namazının ardından şehitlik önünde toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alpaslan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı olan ve daha sonra emekliye ayrılan Korgeneral Alparslan Erdoğan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Gürzsoy, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya ve Erdoğan Demirci, AK Parti Çorlu Kadın Kolları Başkanı Dilek Aktolun, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Adnan Tekin, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan müdürler, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile binlerce vatandaş, şehitlerimiz ve demokrasi için yürüdü. Çorlu Şehitliği önünden başlayan yürüyüş, Atatürk Meydanı’nda son buldu.

ÇORLU’DA YAŞANANLAR, DEV EKRANA YANSITILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde başlayan programda, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı konuşma, Atatürk Meydanı’nda kurulan dev ekrana canlı olarak aktarıldı. Daha sonra 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi sırasında Çorlu’da yaşananlar, meydanda toplanan binlerce kişiye izlettirildi. Gösterimlerin ardından ilçe halkına hitaben bir konuşma yapan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, “Milletlerin tarihinde, geleceklerine yön veren kritik dönüm noktaları vardır. 15 Temmuz, Türk milleti için böyle bir tarihtir. 15 Temmuz; devlet içine sızmış, kendisine emanet edilen devletin silahlarını kendi vatandaşlarına kullanmaktan çekinmeyen, ülkemizi parçalamak ve milli iradeyi yok etmek isteyen hainlere karşı, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış, tarihe altın harflerle yazılmış, şanlı bir demokrasi ve milli birlik zaferidir.” dedi.

15 TEMMUZ, BİZİM YENİ ÇANAKKALE’MİZDİR

Kaymakam Kılıç, “Bu darbe girişiminde milletimiz, Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz, 718 yıl önce Söğüt’te, 564 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını hayat alanı olmanın ötesinde istikbali olarak gördüğünü, tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir. 15 Temmuz, milletimizin kökü nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, iradesini hangi odağa teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okumasıdır. 15 Temmuz bizim; yeni Çanakkale’mizdir, Dumlupınar’ımızdır, Sakarya’mızdır. Çanakkale’de Seyit Onbaşı, Kurtuluş Savaşı’nda Sütçü İmam, Nene Hatun, Hasan Tahsin ne ise, Ömer Halisdemir de o olmuştur. Zihinlerimizde her daim canlı tutmamız gereken bir hakikat; o gece, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, milletimizin devletiyle el ele vererek gösterdiği birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla bu darbenin önüne geçilmiştir.” diye konuştu.

ÇORLU HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ

15 Temmuz sürecinde sokaklara çıkarak, “Bu mücadelede, biz de varız!” diyen Çorlu halkına teşekkür eden Kılıç, “Geçen yılki darbe girişimde sokaklara çıkarak bu darbe mücadelesinde ‘Biz de varız!’ diyen ve bugün burada yer alan siz değerli Çorlu halkına teşekkür ediyorum. Bu süreçte burada görev yapıyor olmaktan ve halkımızın desteğini alarak devlet-millet iş birliğini en üst düzeye çıkararak, bir kişinin dahi burnu kanamadan bu süreci geçirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.” dedi.

UMUTLARINI, TRAKYA’YA BAĞLAMIŞLARDI

Kılıç, “5’inci Kolordu Merkezi’nin Çorlu’da olması, Çorlu’ya bu süreçte ayrı bir önem katmıştır. Çünkü İstanbul’da ayaklanan FETÖ üyelerinin, Trakya’dan beklentileri oldukça yüksekti. Umutlarını, Trakya’dan gelecek zırhlı birliklere bağlamışlardı. Dönemin komutanı Korgeneral Alparslan Erdoğan’ın ‘Biz, devletimizden ve hükümetimizden yanayız. Bu bir FETÖ ayaklanmasıdır.’ Açıklaması, bu darbe girişiminin belki de daha az kan dökülerek sonuçlanmasına neden olmuştur. Bir kez daha komutanımıza, Çorlu halkı adına teşekkür ediyorum. Bu toprakların vatan olması için kanlarını, canlarını feda eden aziz şehitlerimiz, kalplerimizde mümtaz yerlerini almışlardır. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.” diye konuştu.

BİZİM İÇİN BİR AYRICALIK OLDU

15 Temmuz’da 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimi sırasında, merkezi Çorlu’da bulunan 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı’nın tepesindeki isim olan ve sürecin ardından emekliye ayrılan Korgeneral Alparslan Erdoğan da, o gece yaşananları Çorlu halkı ile paylaştı. Erdoğan, “1 yıl önce, devletin çeşitli kademelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızdırılarak yerleştirilen, aklını ve mantığını başkalarına kiraya vermiş hainlerin, ülkemize ve milletimize yaşattıkları o kara gecede hainlere karşı dimdik ayakta durduk ve sizlerle kader birliği yaptık. Başta Çorlu Kaymakamı Sayın Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ünal Baysan, Başsavcımız Habib Korkmaz, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Gürzsoy ile temas halinde olup, milli iradeye bağlılığımızı teyit ettik. Daha sonra Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli Valileri’ni arayarak, bölgemizde askerin dışarı çıkmayacağını ve herhangi bir çıkışta da derhal bilgilendirilmemizi istedik. Bu meydanda toplanan vatandaşlarımızın ve değerli hemşerilerimizin Kolordu Komutanlığı’na yürüyeceğini öğrenince, Kaymakam Bey’in vasıtasıyla sizlere mesaj ilettim, selamlarımı gönderdim. Sizler de Kolordu’ya güvenerek geri döndünüz. Diğer şehirlerde yaşanan birliklerin nizamiyesinin kapatılmasına benzeyen hiçbir olay yaşatmadınız. Bu konu ve bize olan güven, Cumhuriyet’in ilk yıllarından beri ev sahipliğini yaptığınız Kolordu’muzu mutlu etti. Bu, bizim için bir ayrıcalık oldu ve bu vesile ile sizlere şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

TRAKYA’DAN, TAKVİYE KUVVET İSTEDİLER

Konuşmasına devam eden Erdoğan, “İstanbul’daki darbeciler, kaybedeceklerini anlayınca Trakya’dan takviye kuvvet istediler. Saat 04.00 civarlarında, ilk önce Lüleburgaz’daki birliklerin hareketliği üzerine Kırklareli Valisi, Lüleburgaz Kaymakamı, Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı ile koordine edilerek, Avrupa Transit Karayolu (TEM) gişelerinde ilk birlik durduruldu. Çerkezköy’deki zırhlı birliklerimizden bir tank birliğine görev verip, TEM yolunu kestik. Eğer oradan çatışarak geçselerdi, karşılarında bir tank bölüğünü bulup, orada imha edileceklerdi. TEM girişinde durdurulan bu birlik, başta Tugay Komutanı olmak üzere 130 personeli ile gözaltına alındı. Böylece İstanbul’daki darbecilerin en büyük umutlarını kursaklarında bıraktık. 41 yıllık meslek yaşamımın finalini yaptığım yer olan Çorlu’yu seviyor ve kendimi Çorlu’nun bir fahri hemşerisi olarak hissediyorum.” diye konuştu.

BİZLERE GÜÇ ve CESARET VERİYORSUNUZ

Düzenlenen programda konuşan Çorlu 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alpaslan ise, “15 Temmuz 2016 tarihinde, şanlı tarihimizde eşine az rastlanan bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasiye ve yüce milletimize kalleşçe bir saldırıda bulunulmuştur. Asker üniforması içine girmiş caniler, vatan savunması için düşmana karşı kullanılmak üzere kendilerine verilmiş harp silah ve araçlarını masum vatandaşlarımıza, milletin kahraman evlatlarına, demokrasimizin ve bağımsızlığımızın simgesi kurumlarımıza karşı kullanmışlardır. Bu yaşadığımız süreçte bizlere karşı göstermiş olduğunuz ilgi ve sevgi, bize güç ve cesaret vermektedir.” dedi.

BİR ÇAKIL TAŞI BİLE ALAMAZSINIZ

Meydanda toplanan binlerce kişiye hitap eden AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay da, “Bu milletin evlatlarını şehit edip, kanlarını akıtabilirsiniz. Ama bu topraklardan, bir çakıl taşı bile alamazsınız. Bayrağımızı indiremez, ezanımızı susturamazsınız. Tankla, topla, uçakla saldırdılar. Bu aziz millet, elleriyle tankı da topu da durdurdu. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.” diye konuştu.

Meydanda bekleyen binlerce Çorlulu vatandaş, 2 gün boyunca demokrasi nöbeti tutarak şehitleri andı.
Editör : Tuğberk Erdem
1817 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu