Edirne Turizm Rotaları'na, Mobil Erişim İmkânı Sağlandı
reklam
07 Eylül 2017
Edirne Turizm Rotaları'na, Mobil Erişim İmkânı Sağlandı

Edirne Turizm Rotaları'na, Mobil Erişim İmkânı Sağlandı

TRAKYAKA desteği, Kırklareli Üniversitesi koordinasyonu Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerinin ortaklığıyla yürütülen “Rotamız Trakya” Projesi kapsamında oluşturulan “Edirne Turizm Rotaları”, mobil cihazlarda da erişime açıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) desteği, Kırklareli Üniversitesi koordinasyonunda Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin kültür ve turizm müdürlükleri, üniversiteleri, belediyeleri ve Trakya Turizm İşletmecileri Derneği ortaklığıyla yürütülen “Rotamız Trakya” Projesi kapsamında oluşturulan “Trakya Turizm Rotası” internet sitesi yayınının ardından, “Edirne Turizm Rotaları” mobil cihazlarda da erişime açıldı.

Hayata geçirilen uygulama hakkında bir açıklama yapan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Mobil cihazların kullanımının yaygınlaşması ile birlikte, bilgiye erişim de kolaylaştı. Bu anlamda turizm öğelerinin tanıtımı noktasında mobil uygulamaya geçilmesi elzem hale geldi. Daha evvel hayata geçirdiğimiz ‘Rotamız Trakya’ Projesi sayesinde ziyaretçiler, internet üzerinden yayınlara ulaşabiliyor. İlk etapta Edirne özelinde hazırlamış olduğumuz mobil uygulamanın, Edirne’nin tarihi, turistik ve gastronomi öğelerinin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. 4 dilde hizmet veren bu uygulama sayesinde daha geniş kitlelere, daha hızlı bir şekilde ulaşabileceğiz. İlerleyen süreçte, Kırklareli ve Tekirdağ için de aynı uygulamayı kullanıcıların hizmetine sunacağız.” dedi.

Hazırlanan mobil uygulama ile Edirne ilindeki turizm değerleri; doğa, tarih, inanç ve lezzet rotaları altında ziyaretçilere sunuluyor. Uygulama sayesinde ziyaretçiler, Edirne’de yer alan turistik ve kültürel değerler hakkında detaylı bilgi alabilecek ve noktalara kolaylıkla ulaşabilecek. Mobil uygulamanın daha geniş kitlelere ulaşabilmesi amacıyla hayata geçirilen uygulama; 4 farklı dilde (Türkçe, İngilizce, Yunanca ve Bulgarca), en çok kullanılan mobil platformlarda çalışacak şekilde, sesli ve görsel yönlendirme desteği ve ulaşım araçları seçenekleriyle hazırlandı.

Editör : Tuğberk Erdem
1991 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu